Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 17:44

Καλαματιανοί μαθητές σε διαγωνισμό Ρομποτικής

Γράφτηκε από την

Τη μετάβαση στο Σότσι της Ρωσίας των μελών της ομάδας Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, για συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό, στηρίζει οικονομικά ο δήμος.

Σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επέδωσε χθες στους μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα χρηματικό ποσό, για τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη Ρωσία, όπου θα εκπροσωπήσουν όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και την Ελλάδα.

Την ομάδα απαρτίζουν ο Αγγελος Παλιάκος μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου κατά το περσινό σχολικό έτος, ο Κωνσταντίνος Μακρής της ίδιας τάξης και ο Αναστάσης Καπετανάκης της Α΄ Γυμνασίου. Θα τους συνοδεύει ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου - πατήρ Σωτήριος Μαστέας.

 

Ο δήμαρχος επαίνεσε θερμά τους μαθητές, τον καθηγητή τους και το διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Σικαλιά για την επιτυχία της ομάδας σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που της έδωσε τη δυνατότητα να διαγωνισθεί σε διεθνές επίπεδο.
Οι εκπρόσωποι της ομάδας με τον καθηγητή τους θα πρέπει να μεταβούν στο Σότσι της Ρωσίας, για την παγκόσμια διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ 42 χωρών, κατά το διάστημα από 21 έως 23 Νοεμβρίου. Εκεί, θα παρουσιάσουν το ρομπότ τους που θα διαγωνισθεί, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν και σε μιαν άγνωστη άσκηση.