Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 09:32

"Στον αέρα" η μεταφορά μαθητών και στη Μεσσηνία

"Στον αέρα" η μεταφορά μαθητών και στη Μεσσηνία

"Στον αέρα" κυριολεκτικά βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών και στη Μεσσηνία και κανείς δεν ξέρει πώς θα γίνει στο νομό μας, μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σοβαρό αυτό πρόβλημα αφορά αν όχι όλους, τους περισσότερους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας. Στη Μεσσηνία, με βάση όσα γνωρίζουμε, -καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα και την Περιφέρεια- απέβη άγονος και ο δεύτερος πρόχειρος διαγωνισμός που έγινε την περασμένη Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου. Απ' όσα καταφέραμε να μάθουμε, προσφορές κατέθεσαν ορισμένοι ιδιοκτήτες ταξί για κάποια δρομολόγια, ενώ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είτε δεν κατέθεσε προσφορά είτε κατέθεσε με ελλιπή στοιχεία.
Αγονος είχε αναδειχθεί και ο διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών, που διενεργήθηκε στα τέλη Αυγούστου.
Επίσημη ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα, από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, έχουμε ζητήσει από προχθές Δευτέρα, πήραμε την απάντηση μέσω του γραφείου των ιδιαίτερων γραμματέων πως θα ενημερωθούμε από την υπηρεσία, αλλά μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρξε ενημέρωση.
Το πιθανότερο είναι ότι αύριο, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Μεσσηνίας θα μετακινηθούν προς και από τα σχολεία τους με ίδια μέσα, με τους γονείς τους ή φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.