Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 08:33

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Καταγγελία για αδιαφανή προκήρυξη εκλογών

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Καταγγελία για αδιαφανή προκήρυξη εκλογών

Τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας κατήγγειλαν έμποροι της πόλης. Πρόκειται για τους Ηλία Κουτίβα, Αννα Μαρία Νταβουτιάν-Κατσίρη, Βίκυ Καραμπάτσου και Κατερίνα Μαντωνανάκη, μετά από αίτηση των οποίων, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ακύρωσε τις χθεσινές εκλογές.

Οι εν λόγω έμποροι μίλησαν για «διαδικασίες χωρίς διαφάνεια» και σημείωσαν ότι «ουσιαστικά εν κρυπτώ επιχειρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η προκήρυξη των αρχαιρεσιών με δημοσιοποίηση σε μία και μόνο εφημερίδα. Μέσα σε 2 μόλις ημέρες από την αρχική δημοσίευση ακολούθησε και δεύτερη -ως ορθή επανάληψη- που σκανδαλωδώς και χωρίς να αναφέρεται λόγος, μετέθετε την ημερομηνία των εκλογών μας σε ακόμα πιο σύντομη ημερομηνία από την αρχικώς γνωστοποιηθείσα και ταυτόχρονα έδινε ασφυκτικό περιθώριο 2 μόλις ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων».
Παρατήρησαν ότι «αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν, και να αποκλειστούν μέλη του συλλόγου μας που ήθελαν να είναι υποψήφιοι, και να έχουμε μία και μοναδική υποψηφιότητα, αυτή της νυν προέδρου!».
Ενημέρωσαν πως «όσες φορές ζητήσαμε το καταστατικό του συλλόγου, η πρόεδρος δεν μας το έδωσε με διάφορες κάθε φορά προφάσεις».
Εξήγησαν ότι γι’ αυτούς τους λόγους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ζητούν «τη συνδρομή των αρχών για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να τηρηθεί όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του καταστατικού, και να επαναπροκηρυχθούν οι εκλογές, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».
Επίσης, δήλωσαν πως πιστεύουν στο θεσμό του Εμπορικού Συλλόγου και θεωρούν ότι «αυτός πρέπει να διαφυλάττει και να προωθεί τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης μας». Και ακόμα, «να δημιουργεί τη δυναμική και την αισιοδοξία με καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις. Να στέκεται δίπλα στα πραγματικά προβλήματα του εμπορικού κόσμου. Να δίνει τα φώτα και τις ευκαιρίες που απαιτούνται στους νέους επαγγελματίες. Να λειτουργεί με διαφάνεια, τηρώντας τη νομιμότητα και τη δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς».
Κλείνοντας, κάλεσαν «όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν ενεργά στις προσεχείς εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας».