Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 16:12

Το καλοκαίρι στη Σπάρτη το συνέδριο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά

Το καλοκαίρι στη Σπάρτη το συνέδριο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά

Το συνέδριο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στη Σπάρτη και για επιμέρους διαδικαστικά θέματα οργάνωσής του, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, αποτελούμενη από τον νέο πρόεδρο Δημήτρη Χίο, τον τέως πρόεδρο Κώστα Κουτράκο και τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων, Θεόδωρο Σμυρνιό, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα στο διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

 

Η αντιπεριφερειάρχης, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας, ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία, γιατί αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Λακωνίας σε όλο τον κόσμο».

Επίσης, ανέφερε, ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το συνέδριο των απόδημων Λακώνων που έχει στόχο να αναδείξει και να προβάλει το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Λακωνίας.

Η Ντία Τζανετέα σε δηλώσεις της υπογράμμισε: «Είμαστε υπερήφανοι για τους αποδήμους μας, γιατί διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι συνεχής η προσφορά των Λακώνων απόδημων όπου γης, για την ανάπτυξη, την τουριστική προβολή της Λακωνίας, του πολιτισμού της, για την προώθηση των λακωνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές», τόνισε, επισημαίνοντας πως «ειδικά αυτή την εποχή, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε, πως ο Ελληνισμός της Διασποράς, στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Δημήτρης Χίος επισήμανε, ότι «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις οργανώσεις αποδήμων του εξωτερικού για τη διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων με στόχο τη διατήρηση της ελληνικής μας ταυτότητας», και συμπλήρωσε πως, «οι ομογενείς και ειδικότερα των νεότερων γενεών, έχουν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν».

ΑΠΕ