Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 17:32

Aπολογισμός έργου του Νίκου Κλάδη ως διευθυντή Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του ως διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Νίκος Κλάδης έδωσε χθες το μεσημέρι αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου. Ο απερχόμενος διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του αυτά τα 5,5 χρόνια και όλη την κοινωνία. Οπως είναι γνωστό, νέος διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας αναδείχθηκε οριστικά ο Δημήτρης Οικονομόπουλος. 

Χθες λοιπόν ο Ν. Κλάδης κάνοντας αρχικά μια σύντομη αποτίμηση της θητείας του σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα των 5,5 χρόνων, αυτός και οι συνεργάτες του, υπηρέτησαν με συνέπεια και σταθερότητα το θεσμό. Πρώτα και πάνω από όλα, όπως τόνισε, εργάστηκαν για τους μαθητές, αλλά και για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών τους, πράττοντας με γνώμονα τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας. Πρόσθεσε ακόμα ότι μέσα από τη συλλογικότητα τα χρόνια της θητείας του, οι υπάλληλοι και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην Διεύθυνση, κατάφεραν να οικοδομήσουν μια νέα ταυτότητα, που έγινε σημείο αναφοράς και ξεπέρασε τα όρια του νομού. 

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε, ξεκινώντας από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο. Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους συνεργάστηκε, το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και Πύλου - Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, καθώς και όλους τους δημάρχους του νομού. Επίσης τους διοικητές της 120 ΠΕΑ κ. Λάγιο και Δημακογιάννη, τους διευθυντές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και τους διοικητές της Ασφάλειας και της Τροχαίας, θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους φορέων, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ενωση Γονέων, τους απλούς ανώνυμους πολίτες και τον περιπτερά της Αριστομένους για τον καλό τους λόγο. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο επικοινωνίας και χειρισμού της είδησης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα το Τμήμα Φιλολογίας, τον προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας Κ. Σαραβελάκη. Καθώς και τον πρώην περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Π. Μισθό, τους πρώην προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πελοποννήσου Δ. Σίδερη και Θ. Γιαννίκα, τους σχολικούς συμβούλους Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους Ειδικοτήτων, τους ομολόγους του ΔΔΕ Μεσσηνίας Κ. Βασιλόπουλο, Κ. Ανδρεάκο και Γ. Πλατάρο, τον αναπληρωτή διευθυντή του Παν. Χαϊδεμένο, για το ήθος, την ευγένεια, την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά του, τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και ιδιαίτερα τους αιρετούς Παν. Παναγόπουλο και Γ. Χριστόπουλο. Τέλος, τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Σαρρή, για το πολυσχιδές, ουσιαστικό και ποιοτικό έργο του, όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τη σύζυγό του. 

Ο Νίκος Κλάδης επιστρέφει τώρα στην οργανική του θέση ως δάσκαλος στο Βαρθολομιό. 

Ν.Κ.