Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 15:47

Επιστημονική διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό 

Επιστημονική διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό 

Επιστημονική διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό με θέμα "Βία και εκφοβισμός σήμερα. Διαπιστώσεις, αντιμετώπιση", θα γίνει σήμερα και αύριο, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Η διημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, σήμερα Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και αύριο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 12.45 το μεσημέρι.

Το σημερινό πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, ενώ τα εργαστήρια του Σαββάτου απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Γιώργος Τσιναρέλης, Visiting Professor, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Σάββας Παπαπέτρου, λέκτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη βιωματική διαχείριση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο και το σπίτι. Ανδρέας Στυλιανού, λέκτορας Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα μιλήσει για τα φυσικά και ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών έναντι της βίας και του εκφοβισμού. Παναγιώτης Πετρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο οποίος θα μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό και τις ενέργειες των εκπαιδευτικών. Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός, επιστημονική συνεργάτης του προγράμματος "Αριάδνη", η οποία θα μιλήσει για τον ρόλο της οικογένειας στον σχολικό εκφοβισμό. Νίκος Καρτακούλλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα

μιλήσει για τον αθλητισμό ως αντίδοτο της βίας και του εκφοβισμού.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στους ενδιαφερόμενους που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

6 – 6.30 μ.μ. Χαιρετισμοί - Τοπικοί φορείς. Γιώργος Τσιναρέλης, Visiting Professor, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Παρουσίαση εισηγητών. Συντονισμός εργασιών.

6.30 – 7 μ.μ. Ανδρέας Στυλιανού, λέκτορας Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Λευκωσίας: "Τα φυσικά και ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών έναντι της βίας και του εκφοβισμού".

7 – 7.30 μ.μ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου: "Σχολικός εκφοβισμός. Ενέργειες εκπαιδευτικών".

7.30 - 8 μ.μ. Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, επιστημονική συνεργάτης προγράμματος "Αριάδνη":

"Σχολικός Εκφοβισμός. Ο ρόλος της οικογένειας".

8 - 8.30 μ.μ. Νίκος Καρτακούλλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας: "Ο αθλητισμός ως αντίδοτο της βίας και του εκφοβισμού".

8.30 - 9 μ.μ. Ερωτήσεις, απαντήσεις.

 

Αύριο Σάββατο, 30 Ιανουαρίου

9 – 10.30 π.μ. Γιώργος Τσιναρέλης και Σάββας Παπαπέτρου, λέκτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας: "Βιωματική διαχείριση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο και το σπίτι".

10.30 – 10.50 π.μ. Διάλειμμα.

10.50 π.μ. – 12.15 μ.μ. Γ. Σ. Τσιναρέλης και Σ. Παπαπέτρου, Μελέτη

περιπτώσεων.

12.15 – 12.45 μ.μ. Ερωτήσεις, απαντήσεις. Συμπεράσματα.