Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 14:45

Ενημερωτική συνάντηση για τους κήπους των σχολείων 

 

Ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς -και όχι μόνο- διοργανώνει  αυτή την Κυριακή το Αγρόκτημα Φοίφα στο χώρο του, από τις 5 το απόγευμα (προσέλευση 4.30) έως τις 7 μ.μ.

Το θέμα της ενημέρωσης είναι «Σχολεία με Κήπο - Εκπαιδευτικά προγράμματα "Πολιτισμός της Καλλιέργειας"». 

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Αγρόκτημα Φοίφα με τις εξής θεματικές: Βιώσιμη καλλιέργεια, παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια. Ο κύκλος του σπόρου - δημιουργία τράπεζας σπόρων - δίκτυο σποροφυλάκων. Κομποστοποίηση - δίκτυο κομποστοποίησης. Αναγνώριση και χρήση των θεραπευτικών βοτάνων στην καθημερινότητά μας. Δημιουργική επανάχρηση. Οικοτεχνία.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα «Σχολεία με κήπο», μια πρωτοβουλία της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου που συνεχίζει και φέτος πιλοτικά την λειτουργία της. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: 

«Το Αγρόκτημα Φοίφα ξεκινά την εκπαιδευτική του χρονιά με πολλές εκπλήξεις για τους φίλους εκπαιδευτικούς και μη. Μέσα από την συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Παράρτημα (ΠΕΕΚΠΕ) Πελοποννήσου, φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα πνοή και έμπνευση στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας, προσπαθώντας να αναπτύξουμε όσο γίνεται περισσότερο τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον.

Το καινοτόμο πρόγραμμα "Σχολεία με Κήπο” μπορεί να αναδείξει σε ένα μικροεπίπεδο μια προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ολιστική διαχείριση προϊόντων και ενεργειακών πόρων. Ταυτόχρονα η συνεργατική και βιωματική μάθηση αποτελεί κύριο εργαλείο στην κοινή πλέον ανάγκη δημιουργίας ενός "ευρύτερου αειφόρου σχολείου"».