Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 15:32

Εργα στήριξης του δρόμου στις Πηγές Ταϋγέτου (βίντεο)

Εργα στήριξης του δρόμου στις Πηγές Ταϋγέτου (βίντεο)

Ξεκίνησαν χθες στον Ταΰγετο, σε σημείο που ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση πριν την είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών, οι εργασίες για την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων (ζαρζανέτ), τα οποία θα χρησιμεύσουν για την αντιστήριξη του δρόμου.

Συνεργείο του εργολάβου που εργάζεται για το Δήμο Καλαμάτας, συναρμολογεί τα συρματοκιβώτια, παράλληλα με την εκσκαφή και διαμόρφωση θεμελίωσης για την τοποθέτησή τους. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, μέσω της εργολαβίας εκτάκτων αναγκών ύψους 70.000 ευρώ, γίνεται καθημερινά άρση καταπτώσεων σε δημοτικούς δρόμους κοινοτήτων της περιοχής Αλαγονίας, όπου παρουσιάζεται ανάγκη, καθώς και καθαρισμός φρεατίων για την ευχερή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος υπενθύμισε τη διάθεση 400.000 ευρώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για έργα αποκατάστασης των ζημιών και πρόσθεσε πως για την εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις και μικρά τεχνικά στην περιοχή Αλαγονίας και Ελαιοχωρίου, έχει αναδειχθεί ανάδοχος και στο προσεχές διάστημα θα υπογραφεί το συμφωνητικό, ενώ τα έργα θα ξεκινήσουν με το που θα ανοίξει ο καιρός.
Ο κ. Νίκας παρακάλεσε τους Αλαγόνιους “να μας δώσουν λίγο χώρο, για να διευρύνουμε τις στροφές και να κάνουμε με ευκολία την αποκατάσταση εκεί που πρέπει, γιατί σ’ ένα δρόμο τριών μέτρων προφανώς δεν μπορούν να κινηθούν τα μηχανήματα». Ενημέρωσε, επίσης, ότι “τη Δευτέρα θα έχω την πλήρη έκθεση, την πλήρη επιμέτρηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε 5-6 εργολαβίες αποκατάστασης». Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι μίλησε με το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να επεκταθεί η ζώνη έκτακτης ανάγκης σε όλα τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας και τον ενημέρωσε ότι αυτό θα γίνει.
Για το θέμα της ανάπτυξης επέρριψε και πάλι ευθύνες στην περιφερειακή αρχή, επισημαίνοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση δίνει τα χρήματα και επιδοτούνται επιχειρήσεις από την Περιφέρεια. Ερωτώ: Πόσες επιχειρήσεις έχουν επιδοτηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας για την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, της πατάτας, ως παράδειγμα, της χλωρίδας στον Ταΰγετο, που είναι το πιο πλούσιο βουνό;”. Και αφού ανέφερε ότι για τη Μάνη υπάρχει ολόκληρο πρόγραμμα, το οποίο θα εξελιχθεί μέχρι το 2023 από πλευράς Περιφέρειας, όπως και για τη Γορτυνία, αναρωτήθηκε: “Για τον Ταΰγετο από τη Βρομόβρυση μέχρι την Ανω Βέργα, συμπεριλαμβανομένης της Αλαγονίας, τι πρόγραμμα υπάρχει, αλήθεια;”.