Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 12:48

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους της… Ζηνοβίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους της… Ζηνοβίας στη Μεσσηνία

 

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν από χθες τα ξημερώματα τη Μεσσηνία, προκαλώντας προβλήματα από πτώσεις δέντρων - ενώ σημειώθηκαν και μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος.

Στην Καλαμάτα, αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε επί της οδού Βύρωνος, στη διασταύρωση με την Καίσαρη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πόλη. Το δέντρο «προσγειώθηκε» σε ένα διώροφο σπίτι της οδού Βύρωνος, ενώ για λίγο δεν προκάλεσε φθορές σε Ι.Χ. που βρισκόταν ακριβώς από κάτω. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου, καθώς και υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» θα συνεχιστεί και σήμερα κυρίως στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η επέλαση της «Ζηνοβίας» θα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τις θερμοκρασίες «τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο», όπως τονίζει η ΕΜΥ, που προειδοποιεί ότι «τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός».


NEWSLETTER