Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 09:21

Διαμαρτυρία από την περιοχή του Μελιγαλά για πυρηνελαιουργεία

Διαμαρτυρία από την περιοχή του Μελιγαλά για πυρηνελαιουργεία

 

Τραγική είναι η κατάσταση στον Μελιγαλά και σε γειτονικά χωριά της περιοχής από το νέφος και τη δυσοσμία που προκαλούν τα πυρηνελαιουργεία της Βιομηχανικής Περιοχής.

Οι κάτοικοι του Μελιγαλά και 5 χωριών εκφράζουν την αγανάκτησή τους γι’ αυτά που βιώνουν, και ο Δήμος Οιχαλίας ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Οιχαλίας ενημερώνει για τη σοβαρότητα της κατάστασης με έγγραφό του στις 15 Ιανουαρίου προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ζητώντας: “Να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αυτοψίες και μετρήσεις, οι οποίες θα επιθυμούσαμε να κοινοποιηθούν και στο δήμο μας), δεδομένης της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί και της έντονης αγανάκτησης των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Σολακίου, Τσουκαλέικων και Μελιγαλά, εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά”.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “η εν λόγω αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και το γεγονός χρήζει άμεσης λύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην επιδείνωση των συνθηκών διαμονής των κατοίκων των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων”.

Το συγκεκριμένο έγγραφο προσυπογράφεται από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Τσουκαλέικων, Σολακίου και Μελιγαλά.