Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 21:22

Στην χερσόνησο των Μεθάνων εξόρμησε ο Ορειβατικός Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στην χερσόνησο των Μεθάνων εξόρμησε ο Ορειβατικός Καλαμάτας

 

Εξόρμηση στην πανέμορφη χερσόνησο των Μεθάνων, γνωστή για τα λουτρά και το ηφαίστειο της διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια περιοχή φυσικού κάλλους όπου αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία ανάμεσα σε αρχαιότητες, αξιοθέατα, μεσαιωνικά κάστρα, σε ορεινά χωριά, παλαιά μοναστήρια, μοναδικά γραφικά εκκλησάκια και παραθαλάσσιες περιοχές όπου συνδέονται με πάνω από 35χλμ ανοιχτών και σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο συντονιστής Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος έγραψε για την εμπειρία αυτή στο eoskal.gr τα εξής: «Εάν πριν λίγα χρόνια μου έλεγαν ότι η χερσόνησος των Μεθάνων θα αποτελούσε πεζοπορικό προορισμό θα μου ακούγονταν ως αστείο. Πράγματι όμως, μετά και από τη δεύτερη επίσκεψη μας στη περιοχή με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, διαπιστώσαμε ότι τα Μέθανα έχοντας χάσει την παλιά τους αίγλη ως ένας ιαματικός προορισμός, εξελίσσονται γοργά σε ένα προορισμό φυσιολατρικό και κατ΄ επέκταση πεζοπορικό. Γιατί όχι άλλωστε, διαθέτει μαγευτικά τοπία με την άφατη ομορφιά του Σαρωνικού κόλπου να αστραφτοκοπά τριγύρω, γραφικά χωριά, παραλίες, κορυφές, πευκοδάση, αρχαιολογικά μνημεία, ιαματικά λουτρά και μοναδικά ηφαιστειακά τοπία, που όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με ένα δίκτυο μονοπατιών άνω των 40 χιλιομέτρων. Αρχαία μονοπάτια που αποκαλύφθηκαν, καθαρίστηκαν, χαρτογραφήθηκαν και σημάνθηκαν, κυρίως με τη πρωτοβουλία και την επίμονη ενός νέου ανθρώπου, του Ηλία Ρίζου (και των φίλων του) που επέλεξε να εγκατασταθεί στη περιοχή, μάλλον γιατί μαγεύτηκε από την ομορφιά της. Τον ευχαριστούμε και εμείς για το κάλεσμα και τη βοήθεια του ώστε ανακαλύψουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του συλλόγου μας στη μικρή χερσόνησο των Μεθάνων και όπως έχει γράψει ο Πάουλο Κοέλιο, ότι συμβεί μία φορά, μπορεί να μην ξανασυμβεί, αλλά ότι συμβεί δύο φορές θα τριτώσει οπωσδήποτε. Οπότε… εις το επανιδείν Μέθανα».


NEWSLETTER