Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 20:16

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην “Ε”: «Ο καθένας από εμάς κρατά την υγεία στα χέρια του» (βίντεο)

«Ο καθένας από εμάς κρατά την υγεία στα χέρια του» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Τσιούφης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια και το eleftheriaonline.gr, με αφορμή τη διοργάνωση του 3ου περιφερειακού συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Τα εμφράγματα παρουσιάζονται πλέον σε νεαρότερες ηλικίες με κύρια αιτία το κάπνισμα, τόνισε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό Νόμο, αφού στις χώρες όπου εφαρμόστηκε, βελτιώθηκε η υγεία της καρδιάς. Φυσικά, στάθηκε στις

βλαβερές συνέπειες στην υγεία από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τονίζοντας την ανάγκη για άσκηση και σωστή διατροφή, συνιστώντας μαζί με τη ζυγαριά να έχουμε και μια μεζούρα, αφού ένα ακόμα μυστικό για την καλή υγεία της καρδιάς είναι η λεπτή μέση.

Οσον αφορά στην ιατρική σήμερα, εφαρμόζεται πλέον εξατομικευμένα, με νέες λύσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία.  Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι το σύνολο των πολιτών υποψιασμένο για τα συμπτώματα, στα οποία στέκεται ο καθηγητής στη συνέντευξή του, προκειμένου να απευθυνθεί άμεσα ο ασθενής στο Νοσοκομείο.