Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 16:27

Γολγοθάς το ραντεβού με αγγειοχειρουργό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Γολγοθάς το ραντεβού με αγγειοχειρουργό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ραντεβού με τον αγγειοχειρουργό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, κλεισμένα πριν ενάμιση μήνα, ακυρώνονται και οι ασθενείς χρειάζεται να κλείσουν νέα.

Η "Ε" είχε δεχτεί την πρώτη διαμαρτυρία λίγο πριν του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή στις 17 Ιουνίου, για προγραμματισμένο ραντεβού το οποίο ακυρώθηκε. Τότε είχαμε κάνει μια αναφορά, αλλά ξαναδεχτήκαμε παράπονα από ασθενείς - και παρά τις προσπάθειές μας για μια επίσημη θέση από το νοσοκομείο, καταφέραμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι μετά από κάτι απρόβλεπτο το οποίο συνέβη στον ιατρό, απουσιάζει δικαιολογημένα με άδεια.

Ενδεικτικά μας ανέφεραν περιστατικό το οποίο θα χειρουργείτο στις 12 Ιουνίου, αλλά σε επικοινωνία που έκανε η ασθενής για να ρωτήσει αν χρειάζεται πιο πριν κάτι άλλο για την επέμβαση, ενημερώθηκε ότι ο ιατρός λείπει επ' αόριστον. Αλλά και ασθενείς οι οποίοι έκλεισαν εκ νέου ραντεβού για τις αρχές Ιουλίου, ειδοποιήθηκαν -κάποιοι μάλιστα ετεροχρονισμένα- πως ακυρώθηκαν και πάλι.

Οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες μας είπαν ότι σέβονται απόλυτα το να αντιμετωπίζει ένας ιατρός προσωπικό πρόβλημα και να μην μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς. Ομως το δικό τους ερώτημα είναι γιατί κάποιοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα και γιατί αν πρόκειται για κάτι σοβαρό δεν μπορεί να βρεθεί προσωρινός αντικαταστάτης, ώστε να μην μεγαλώνει στο μεταξύ και ο χρόνος αναμονής για τα ραντεβού που κλείνονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER