Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:51

Ενισχύουν με υλικά το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

Ενισχύουν με υλικά το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

 

Ο Δήμος Μεσσήνης εντατικοποιεί τις προσπάθειές του για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε υγειονομικό εξοπλισμό, καθώς και σε ιατρικά μηχανήματα και συγκεκριμένα για τις ανάγκες σε μάσκες, γάντια, οξύμετρα, πιεσόμετρα και λοιπά.
Για το λόγο αυτό ο κ. Αθανασόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του επισήμανε τις άμεσες ανάγκες του Κ.Υ. Ο κ. Νίκας εκτιμώντας τις αυξημένες ανάγκες που έχουν αυτή την περίοδο τα Κ.Υ., απάντησε πως η Περιφέρεια θα αποστείλει άμεσα τα απαιτούμενα υλικά.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για την άμεση στήριξη και ανταπόκρισή του. Τόνισε, δε, ότι με τον εφοδιασμό του Κ.Υ. με υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, στηρίζει γιατρούς και νοσηλευτές να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τις προσπάθειες περίθαλψης των ασθενών, υπηρετώντας το ύψιστο αγαθό της υγείας.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης αναλογιζόμενος την ευθύνη της αυτοδιοίκησης στην προάσπιση της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει την τακτική επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους των δομών υγείας του δήμου.