Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 08:21

Λυόμενο για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

 

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι “κατόπιν αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά Γιώργου Αργυρόπουλου, παρελήφθη χθες 3 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας λυόμενο οίκημα για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων COVID-19 με σκοπό την μείωση της πιθανότητας διασποράς της νόσου”.

Στην ίδια ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου γενικός/οικογενειακός ιατρός Ηλίας Μανδηλάρης, υπενθυμίζεται πως “το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά είναι το πιο αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας του νομού μας, λόγω μετακίνησης 8 ιατρών προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κάνοντας εκεί αλλότρια καθήκοντα”.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Η ανακοίνωση συνεχίζει με την απαίτηση για “άμεση επαναφορά των ιατρών του Κ.Υ. Μελιγαλά καθώς και του Κ.Υ. Μεσσήνης στις θέσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας μέσω του “φιλτραρίσματος” των περιστατικών στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ”.

Επίσης, “απαιτούμε άμεσα υγειονομικό υλικό (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης, απολυμαντικά, αντισηπτικά κλπ.)”, καθώς “χωρίς αυτά είμαστε εκτιθέμενοι στη νόσο, εμείς, οι ασθενείς μας καθώς και οι οικογένειες μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.