Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 08:30

3 κρούσματα στα δωρεάν τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τρία θετικά τεστ στον κορονοϊό βρέθηκαν χθες μεταξύ των 101 τεστ ταχείας ανίχνευσης που είχαν γίνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Παράλληλα, χθες ξεκίνησαν εμβολιασμοί σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (Γηροκομείο, Ασυλο Ανιάτων, Παπαδοπούλειο). Αυτά ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος, που έχει την ευθύνη της οργάνωσης των τεστ.

Στο Μέγαρο Χορού βρέθηκε χθες και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς στη διενέργεια των τεστ ταχείας ανίχνευσης συνέδραμε η νοσηλεύτρια που προσέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις για τον κορονοϊό, ενώ παρέλαβε και διένειμε στις μονάδες υγείας άλλα 1.000 rapid τεστ.

“Πρέπει να συνεχιστεί η συμμετοχή στα τεστ, τώρα που έχει ακουστεί η μετάλλαξη του ιού”, είπε ο κ. Αναστασόπουλος και παρατήρησε: “Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα, γιατί το λένε οι ειδικοί. Συνεχίζουμε την υποστήριξη, προμηθευτήκαμε ακόμα 1.000 rapid τεστ για τον ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τα άλλα Κέντρα του νομού. Η νοσηλεύτρια που έχει προσληφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα, άρχισε να βοηθάει και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κ.Υ. για όσο απαιτηθεί”.

Ο εκπρόσωπος του Κ.Υ. Καλαμάτας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος ενημέρωσε ότι στα τεστ που έγιναν από το πρωί στο Μέγαρο Χορού βρέθηκε θετικό ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία.

Ανέφερε ότι το περασμένο Σάββατο έγιναν τεστ στον Αρι και ήταν όλα αρνητικά και πληροφόρησε πως Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνουν τεστ σε χωριά των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος (μεταξύ αυτών και στο Βλαχόπουλο) και το ερχόμενο Σάββατο στα Αλώνια. Ενημέρωσε, επίσης, ότι ξεκίνησαν μοριακά τεστ σε σχολεία, σε δασκάλους και γονείς, καθώς και εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Καλαμάτας.

Είπε, ακόμα, ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν εμβολιασμοί σε παρόμοιες μονάδες της Λακωνίας από κλιμάκιο των ΤΟΜΥ Καλαμάτας και παρατήρησε πως τεστ γίνονται καθημερινά στο Μέγαρο Χορού, 8.30 το πρωί με 3.30 το μεσημέρι, επισημαίνοντας ότι όσα παραπάνω τεστ γίνονται τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεθούν θετικά και να προστατευτεί ο πληθυσμός.

Γ.Σ.