Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 09:09

Ενισχύθηκε με 62 άτομα νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Με 62 άτομα νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ενισχύθηκε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ προσλήψεις γίνονται και σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής του Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενισχύθηκε από την 6η ΥΠΕ με 175.000 ευρώ για την αγορά νέου ακτινολογικού, όπως και με 100.000 για τον εξοπλισμό του οφθαλμολογικού ιατρείου το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, έχουμε προσλάβει μέχρι τώρα 62 άτομα βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο στελέχωσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση της διασποράς της Covid-19. Στην συνέχεια αυτού η 6η ΥΠΕ ολοκλήρωσε την επιχορήγηση του νοσοκομείου μας με 175.000 ευρώ για την αγορά ενός νέου σύγχρονού ακτινολογικού μηχανήματος.

Επίσης η 6η ΥΠΕ, ενόψει της πρόσληψης οφθαλμιάτρου, μας επιχορήγησε με 100.000 ευρώ για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να λειτουργήσει το οφθαλμολογικό ιατρείο και να προχωρήσουμε άμεσα στην διενέργεια χειρουργείων καταρράκτη».

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, σημείωσε πως με την προκήρυξη του 2020 για 9 θέσεις γιατρών ήδη έχει προσληφθεί και αναισθησιολόγος και ένας βιοπαθολόγος, και αναμένονται ένας οφθαλμίατρος, ένας ακτινολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας γενικός χειρουργός. Αγονες ήταν οι 3 θέσεις για νεφρολόγο, παθολόγο και παιδίατρο.

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη του 2021 για 5 θέσεις γιατρών, αναμένεται ένας γενικός γιατρός, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος και ένας γενικός χειρουργός, ενώ άγονες ήταν οι θέσεις ενός αναισθησιολόγου και ενός νεφρολόγου.

Κλείνοντας ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε: «Ευχαριστούμε την 6η ΥΠΕ και ιδιαίτερα το διοικητή Γιάννη Καρβέλη για τη συνεχή συμπαράσταση στο νοσοκομείο σχετικά με τις ανάγκες και τις ελλείψεις που έχουμε. Είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθά σε ό,τι χρειαστεί».