Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 22:12

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Πρόγραμμα «Κανείς μόνος απέναντι στον Covid-19»

Γράφτηκε από την

 

Το πρόγραμμα «Κανείς μόνος απέναντι στον Covid-19» του υπουργείου Υγείας - Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, υλοποιεί η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών, μέσω της Διασυνδετικής του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» και της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν είτε ηλεκτρονικά (sms, email, Viber κ.λπ.), είτε τηλεφωνικά διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει διττό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ, όσο και στο γενικό πληθυσμό, όπως τα άτομα που νοσούν από Covid-19 ή τους συγγενείς των νοσούντων, τα άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς και σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνάντηση του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου, της διευθύνουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σταματίας  Αλεξοπούλου, του Ιωάννη Κουτσανδρέα παιδοψυχιάτρου και επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» και του Παναγιώτη Καμπισιούλη ψυχολόγου. Στη συνάντηση αυτή έγινε αναλυτική περιγραφή του προγράμματος και του πλαισίου λειτουργίας του, ενώ αναγνωρίστηκε αφενός η σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και αφετέρου η θετική στάση της διοίκησης και των υπολοίπων στελεχών του νοσοκομείου για την υλοποίησή του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας στο τηλέφωνο 27613 60238 για να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» www.kentroimerasamaltheia.com, στο τηλέφωνο 2710 223595 ή στο email:khamaltheia@gmail.com.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα περιλαμβάνονται και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας: https://www.moh.gov.gr/articles/health/domes-kai-draseis-gia-thn-ygeia/c312-psyxikh-ygeia/8388-programma-psyxologikhs-yposthrikshs