Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 09:06

Θα καλυφθεί η διαφορά στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 Τις επόμενες εβδομάδες η Μεσσηνία θα καλύψει τη διαφορά που έχει με τον μέσο όρο της χώρας στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, εκτίμησε χθες ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Ανέφερε ότι η διαφορά οφείλεται στους εμβολιασμούς των πρώτων μηνών που ήταν αισθητά λιγότεροι και είπε πως “μέσα στο καλοκαίρι ο νομός θα φθάσει το 75% με 80% του πληθυσμού που θα μας δώσει ένα τείχος ασφαλείας”.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Π. Κατσαφάδος δήλωσε ότι “είχαμε μείνει λίγο πίσω, γιατί ξεκινήσαμε λιγάκι δειλά, διστακτικά. Γενάρη - Φλεβάρη στο Κέντρο Υγείας κάναμε 80 εμβολιασμούς τη μέρα και 120 στο Νοσοκομείο και τώρα κάνουμε 400 εμείς και σχεδόν 800 το Νοσοκομείο”. Παρατήρησε πως “προχωράμε σε γοργούς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι τη διαφορά που έχουμε από τους προηγούμενους μήνες, θα την καλύψουμε. Αυτή τη στιγμή γίνονται πάνω από 1.500 εμβολιασμοί τη μέρα στο νομό μας. Μέσα στο καλοκαίρι θα φθάσουμε το 75% με 80% του πληθυσμού που θα μας δώσει ένα τείχος ασφαλείας”.

Για την άρνηση στον εμβολιασμό από πολίτες που εκδηλώνεται και στη Μεσσηνία, απάντησε: “Ο κόσμος, ειδικά οι νέοι, δεν έχουν άρνηση. Κλείνουν τα ραντεβού τους κανονικά, δεν ακυρώνονται εύκολα ραντεβού και αυτά τα λίγα που ακυρώνονται, είναι άτομα που έτυχε να νοσήσουν, οπότε αναβάλλουν το εμβόλιο για μερικούς μήνες αργότερα, ακολουθώντας τις εντολές του ΕΟΔΥ. Πιστεύω ότι πηγαίνουμε καλά”.

Για τα ζητήματα και τις επιφυλάξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca, με όλα αυτά που ακούγονται, ανέφερε: “Οντως υπήρχε ένα πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά νομίζω ότι το έχει ξεπεράσει ο κόσμος, γιατί στα υπόλοιπα κέντρα υγείας του νομού μας γίνονται καλά οι εμβολιασμοί, προχωρούν”.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κατσαφάδος εξέφρασε αισιοδοξία δηλώνοντας: “Πιθανότατα είμαστε πίσω, γιατί υπολογίζουν το μέσο όρο. Ξεκινήσαμε λίγο καθυστερημένα με λίγες δόσεις κάθε μέρα. Αυτή τη διαφορά τις επόμενες εβδομάδες θα την καλύψουμε”.

 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Οσον αφορά τις ελλείψεις και τις προσλήψεις γιατρών, ο διευθυντής του Κ.Υ. ενημέρωσε ότι εδώ και 2 εβδομάδες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ υπέγραψε τη σύμβαση με επικουρικό καρδιολόγο και είναι ζήτημα ημερών να παρουσιαστεί. Την περασμένη Παρασκευή ήρθε στο Κ.Υ. μικροβιολόγος από Κέντρο της Αθήνας και πλέον υπάρχουν δύο μικροβιολόγοι.

Ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, 2 μικροβιολόγων, 2 ακτινολόγων (δεν υπάρχει κανένας) και καρδιολόγου. Παρατήρησε ότι υπάρχουν υποψηφιότητες γιατρών παραπάνω από όσους χρειάζονται για να έρθουν στο Κ.Υ. και λόγω του κορονοϊού οι διαδικασίες πήγαν λίγο πίσω.

Πάντως, το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό Εργαστήριο λειτουργούν κανονικά στο Κ.Υ. Καλαμάτας.

Γ.Σ.