Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 14:06

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: 21 εργαζόμενοι σε αναστολή

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: 21 εργαζόμενοι σε αναστολή

 

Σε 21 άτομα προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που είναι ανεμβολίαστα έγινε χθες -πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου- η επίδοση αναστολής εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη διοίκηση του νοσοκομείου, επί συνόλου προσωπικού 276 ατόμων ανεμβολίαστοι είναι 21, από τους οποίους 3 είναι ιατρικό προσωπικό, 6 νοσηλευτικό προσωπικό και 12 βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Όπως εκτίμησε πάντως ο διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην "Ε", «το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά, θα βρούμε τις λύσεις στα κενά που δημιουργούνται».

Πάντως μεγαλύτερο ζήτημα φαίνεται να δημιουργείται με το ιατρικό προσωπικό, καθώς στη μία ειδικότητα γιατρού που τίθεται σε αναστολή υπηρετεί μόνο ένας, ενώ στις υπόλοιπες δύο ειδικότητες που είναι οι ανεμβολίαστοι γιατροί υπάρχουν περισσότερες από μία θέσεις γιατρών. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι και εκεί δεν δημιουργείται πρόβλημα, καθώς μέσα από αυτούς καλύπτονται και εφημερίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τέλος να σημειωθεί πως από τα 21 άτομα που είναι σε αναστολή τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί 2-3 ακόμη.

Κ.Μπ.