Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 22:18

Μεσσηνία: ΕΚΑΒ στον Αγιο Ανδρέα ζήτησε ο Χρονάς

Γράφτηκε από την

Με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιατρός Αγγελος Χρονάς, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη δημιουργίας νέου τομέα ΕΚΑΒ στον Αγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου, ο κ. Χρονάς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη και την ιατρό του ΕΚΑΒ-υπεύθυνη Εκπαίδευσης Βασιλική Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η δημιουργία νέων τομέων, αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε από τον ίδιο η ανάγκη υποδομών που αφορούν στο ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου με τη δημιουργία τριών νέων τομέων, οι οποίοι είχαν τεθεί ως αίτημα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη. Οι τρεις νέοι τομείς που πρέπει να δημιουργηθούν σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο είναι στην Αρκαδία (Γορτυνία), στην Αργολίδα (Ερμιονίδα) και στη Μεσσηνία (Άγιος Ανδρέας).

Επίσης, ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε για τη λειτουργία των ενοποιημένων ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ και ξεναγήθηκε στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Ακόμα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στο Συντονιστικό Κέντρο του 166.

«Το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα σημαντικό έργο στην καθημερινότητα που έχει να κάνει με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα», σημείωσε ο κ. Χρονάς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Κουτσουμπέλη και την κ. Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ και συνεχάρη μέσω αυτών όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για τη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία συνεχίζεται. «Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΚΑΒ βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πανδημίας και είναι εκείνοι που σε πολλές εκ των περιπτώσεων έρχονται πρώτοι σε επαφή με άτομα που νοσούν από Covid-19» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας πως «τους αξίζουν συγχαρητήρια και θα είμαστε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό τους σε ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι».