Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 09:03

Επιτείνεται το πρόβλημα λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας - 33 υγειονομικοί χθες σε καραντίνα

Γράφτηκε από τον

Προβλήματα στη λειτουργία κλινικών από νοσήσεις γιατρών με κορονοϊό, παραδέχθηκε χθες σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, εξαίροντας παράλληλα την αλληλεγγύη μεταξύ των γιατρών και τη στήριξή τους στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Λόγω κορονοϊού χθες συνολικά 33 άτομα από το προσωπικό του ιδρύματος βρίσκονταν σε καραντίνα.

Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε για κάποιες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις γιατρών, παρατήρησε πως υπάρχουν βαριές νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό εξαιτίας άλλων σοβαρών νοσημάτων κι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη του έργου προσθήκης ορόφου και 29 κλινών.

Αναλυτικά, αναφερόμενη στην πρόσφατη ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, είπε πως “δεν ξέρω αν πρέπει να καταγγέλλεται το ότι οι γιατροί νοσούν από Covid. Είναι μία πραγματικότητα να ασθενούν οι γιατροί. Οπως όλη η κοινωνία και οι γιατροί είναι φορείς Covid και πρέπει να μείνουν 7 μέρες εκτός υπηρεσίας”. Παραδέχθηκε ότι “έχουμε αναρρωτικές άδειες στον παθολογικό τομέα, 3 παθολόγοι λείπουν για μία εβδομάδα” και σημείωσε πως “οι υπόλοιποι γιατροί ανέλαβαν με μεγάλη κούραση να καλύψουν τις παθολογικές κλινικές και μία μέρα κάλυψε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας - τομεάρχης Παθολογικού κ. Αδαμόπουλος. Εχουμε πληρότητα και λίστα αναμονής στους ειδικευόμενους γιατρούς και σιγά - σιγά επανέρχονται οι γιατροί”. Ενημέρωσε, επίσης, ότι “και η διευθύντρια της Εντατικής είχε Covid, αλλά η μονάδα δεν έμεινε χωρίς εντατικολόγο” και στάθηκε στο πρόβλημα της Παιδιατρικής Κλινικής, “καθώς ασθένησε με Covid ο διευθυντής. Η κλινική καλύφθηκε από τον παιδίατρο από την Κυπαρισσία και τους δύο από τα κέντρα υγείας. Μία μέρα η Παιδιατρική δεν είχε κάλυψη, δεν είχε όμως νοσηλευόμενα παιδιά και είχαμε αποφασίσει αν προσέρχονταν παιδιά και χρειάζονταν εισαγωγή θα διακομίζονταν στην Τρίπολη”.

Οσον αφορά προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, η διοικήτρια ενημέρωσε ότι “έχουν διοριστεί 2 παιδίατροι, η μία έρχεται μέσα στην εβδομάδα (είναι η παιδίατρος του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου που μονιμοποιήθηκε στο Νοσοκομείο) και η δεύτερη θα έρθει στα τέλη Απριλίου, καθώς εξειδικεύεται στη Νεογνολογία. Μονιμοποιήθηκε η πνευμονολόγος κ. Ελευθερίου στην κλινική Covid, που ήταν επίκουρη και στις 24 Μαρτίου ανέλαβε παθολόγος - επιμελητής Α’ στην κλινική Covid. Εντός Απριλίου αναμένεται μόνιμος πνευμονολόγος”. Πληροφόρησε, ακόμα, πως “και στην Καρδιολογική Κλινική είχαμε προβλήματα από νοσήσεις Covid” κι εξαίροντας συνολικά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό τμήμα του ιδρύματος σημείωσε πως “έδειξαν μεταξύ τους τεράστια αλληλεγγύη, παρά την κούρασή τους δεν άφησαν το Νοσοκομείο ακάλυπτο”.

Αφού ενημέρωσε ότι “σήμερα (χθες) συνολικά 33 άτομα εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.) βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid”, επεσήμανε την αύξηση νοσηλειών και των προσερχομένων στα Επείγοντα για την αντιμετώπιση θετικών κρουσμάτων.

“Ατομα προσέρχονται για άλλες νόσους και πριν την εισαγωγή βρίσκονται με Covid. Εχουμε βαριές νοσηλείες λόγω άλλων προβλημάτων”, παρατήρησε με προβληματισμό και βεβαίωσε πως “το Νοσοκομείο πρέπει να βρει και βρίσκει τη δύναμη να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες”.

Τέλος, για το έργο της προσθήκης ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και κλινών, είπε ότι “πάει καλά. Οι εργασίες έχουν πολύ θόρυβο, γι’ αυτό και ανεστάλη η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής”. Εξέφρασε την ελπίδα σε ένα μήνα να επαναλειτουργήσει και πρόσθεσε πως “είναι έργο ΕΣΠΑ, πρέπει να υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων”. Σημείωσε ότι “είναι πολύ σημαντικό έργο” και διευκρίνισε πως “είναι η προσθήκη ορόφου και 29 κλινών και η επέκταση των Επειγόντων κατά 100 τ.μ. Θα διαχωριστούν τα Παιδιατρικά από τα υπόλοιπα τμήματα των Επειγόντων. Στον όροφο θα στεγαστούν Ουρολογική και ΩΡΛ Κλινικές, θα ανακουφιστούν Χειρουργική και Ορθοπαιδική και θα δημιουργηθεί Νευρολογικό Τμήμα”.

Γ.Σ.