Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 21:04

Πρόσκληση για διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πρόσκληση για διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον ορισμό διευθυντή/ριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας προσκαλεί 24 γιατρούς διευθυντές κλινικών και τμημάτων των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη.

Στην πρόσκληση - προκήρυξη, όσον αφορά το δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθυντή/ριας Ιατρικής Υπηρεσίας, η κ. Αλειφέρη αναφέρει: «“1. Στην Ιατρική Υπηρεσία των νοσοκομείων του ΕΣΥ προΐσταται ιατρός με θέση συντονιστή διευθυντή ή ο μοναδικός διευθυντής, προϊστάμενος τμήματος, εργαστηρίου ή μονάδας ή ο προσωρινός προϊστάμενος τμήματος, εργαστηρίου ή μονάδας με βαθμό διευθυντή. Στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του ΕΣΥ ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι ιατρός μέλος ΔΕΠ πρώτης βαθμίδας, που προΐσταται κλινικής ή εργαστηρίου ή μονάδας του οικείου νοσοκομείου. Στους τομείς της Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου του ΕΣΥ προΐσταται ιατρός με θέση συντονιστή διευθυντή ή ο μοναδικός διευθυντής, προϊστάμενος τμήματος, εργαστηρίου ή μονάδας του τομέα αυτού ή ο προσωρινός προϊστάμενος τμήματος, εργαστηρίου ή μονάδας του τομέα αυτού με βαθμό διευθυντή”.
Όσοι από τους παραπάνω ιατρούς ενδιαφέρονται για τη θέση πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως αίτηση, τα δικαιολογητικά της αίτησης θα φέρουν αρίθμηση από τον/την αιτούντα/αιτούσα και πλήρες βιογραφικό σημείωμα στο Γραφείο Διοικήτριας του Νοσοκομείου μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών από την ημέρα της ανάρτησης πρόσκλησης αυτής στους πίνακες ανακοινώσεων του Νοσοκομείου, δηλαδή από 4/4/2022 έως 13/4/2022. Μετά την πάροδο της προθεσμίας οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα διαβιβασθούν στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο θα καταρτίσει πίνακα αξιολόγησης των υποψηφίων με κριτήρια την επιστημονική επάρκεια, τις διοικητικές ικανότητες, την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, τη συμπεριφορά προς τους ασθενείς, το κύρος τους μεταξύ των συναδέλφων και το πνεύμα συνεργασίας τους. Το Επιστημονικό Συμβούλιο στη συνέχεια υποβάλλει τον πίνακα στη διοικήτρια του Νοσοκομείου. Λοιπά θέματα που έχουν σχέση με τον τρόπο και τη διαδικασία ορισμού του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 2889/2001, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 20 του άρθρου 2 του Ν. 3204/2003 και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν. 3868/2010».