Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 21:19

Οξυγόνο 400.000 ευρώ ετησίως για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Οξυγόνο 400.000 ευρώ ετησίως  για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δικό του εξοπλισμό παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, που θα αποφέρει εξοικονόμηση 400.000 ευρώ το χρόνο, αποκτά το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Χθες υπογράφηκε από το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την εγκατάσταση 2 συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέζος μίλησε για την υλοποίηση ενός μεγάλου, πρωτοποριακού και σημαντικού έργου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
«Μεγάλα τα οφέλη για το Νοσοκομείο μας και πιστεύω ότι το παράδειγμα της Καλαμάτας θα πρέπει να το ακολουθήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας», παρατήρησε ο διοικητής και πρόσθεσε: «Είναι τεράστια τα ποσά για την Πολιτεία που μπορούν να εξοικονομηθούν ειδικά σήμερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
Επεσήμανε πως «το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι το μοναδικό  στον ελλαδικό χώρο που προχωρά στην εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης».
Στο ερώτημα γιατί τα άλλα νοσοκομεία δεν έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση τέτοιων συγκροτημάτων, ο κ. Μπέζος είπε ότι «είναι προϋπόθεση τεχνογνωσίας, εμπιστοσύνης, πίστης και κυρίως θάρρους. Εισάγεις κάτι καινούργιο και το καινούργιο χτυπιέται, θίγει καταστάσεις που κυριαρχούν».
Ο διοικητής ευχαρίστησε «όλα τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας, που "έτρεξαν" και ωρίμασαν" αυτό το έργο (Τάσο Βλαχοδημητρόπουλο, Σοφία Κορακοβούνη, Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου)», τα παιδιά της Βιοϊατρικής και του Γραφείου Προμηθειών, τον μέχρι πριν από λίγες ημέρες διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.


NEWSLETTER