Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 14:16

Απάντηση Μάκαρη σε Κατσίβελα

Με επιστολή του ο πρόεδρος των Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας απαντά στο δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα για το θέμα της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μάκαρη: 

“Είναι γεγονός ότι -συχνά στην πορεία μου έως σήμερα -ιατρική, συνδικαλιστική και πολιτική- έχω γίνει στόχος ενός αντιδραστικού κατεστημένου που φοβάται την αλήθεια και την πρόοδο. Συγκεκριμένα  από την θέση του προέδρου των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας παρεμβαίνω διαχρονικά για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας στο νομό μας και όλα αυτά ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία. Ετσι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ επισήμανα όλες τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αυτή η διαπίστωση φαίνεται δεν αρέσει σε όσους όλα αυτά τα χρόνια από θέση διοίκησης όφειλαν να δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της υγείας στην Μεσσηνία και πίστευαν ότι όλα λειτουργούν καλώς.

Πραγματικά έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας την χθεσινή ανεπίτρεπτη επίθεση από το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα ο οποίος απουσία μου, εκστόμισε ύβρεις και ασύστολα ψεύδη εναντίον μου ότι δήθεν επιδιώκω να κλείσω το Νοσοκομείο. Με ψεύδη λοιπόν προσπαθεί να δαιμονοποιήσει την προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο μας για την βελτίωση μιας πανθομολογουμένως ζοφερής πραγματικότητας στο χώρο της υγείας. Η ξεκάθαρη άποψή μου και άποψη του Σωματείου μας είναι ότι για να έχει μέλλον το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρειάζεται συνολική αναβάθμιση και όχι μόνο κτηριακή, αλλά άμεση κάλυψη όλων των κενών ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν και τα έχουμε αναδείξει. 

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου αναφέραμε ότι ειδικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες. Δεν υπάρχει καρδιολόγος τα τελευταία χρόνια, ενώ έπρεπε να ήταν 2. Επίσης λείπουν 2 παθολόγοι, 2 χειρουργοί, 1 παιδίατρος, 2 γενικοί ιατροί, 1 ουρολόγος, 1 ορθοπεδικός, 1 νεφρολόγος, 1 ΩΡΛ, 1 οφθαλμίατρος, 1 ακτινοδιαγνώστης, 1 οδοντίατρος, 2 αιματολόγοι, 1 βιοπαθολόγος, 2 αναισθησιολόγοι, 2 μαιευτήρες-γυναικολόγοι. Για όλες αυτές τις ελλείψεις ποιοι φταίνε; Ποιοι δεν έκαναν διορισμούς όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τα σωματεία των εργαζομένων; Μήπως τα σωματεία των γιατρών; Ή όσοι διοίκησαν την  6η Υγειονομική Περιφέρεια μεταξύ των οποίων είναι και ο όψιμος «επαναστάτης» κ. Κατσίβελας;

Κλείνοντας καλώ τον κ. Κατσίβελα να αποσύρει όλους αυτούς τους απαράδεκτους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και να συμμετέχει -έστω και καθυστερημένα- στο διάλογο με τη διοίκηση της ΥΠΕ, το σωματείο των γιατρών και το σωματείο των εργαζομένων έτσι ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση που θα προσφέρει ποιοτική υγεία στην Τριφυλία και στη Μεσσηνία γενικότερα.

Στις ύβρεις λοιπόν απαντώ με διάλογο. Πρέπει να αφήσουμε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στο χώρο της υγείας. Αναμένοντας  λοιπόν την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, σας διαβεβαιώνω ότι αντλώντας δύναμη από την ανιδιοτελή υποστήριξη των συμπολιτών μου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αξιοπρέπεια και το δίκαιο των εργαζομένων και των ασθενών επιδιώκοντας ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας”.