Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 11:43

Διημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (βίντεο)

Με ομιλία για το κοινό με θέμα "Πρώιμος καρκίνος του μαστού. Από τη διάγνωση στη θεραπεία" άνοιξαν χθες οι εργασίες της διημερίδας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει να εξετάζονται δωρεάν οι γυναίκες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή, από τους γιατρούς της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ "Ιπποκράτειο". 

Τη διημερίδα διοργανώνει η Π.Ε. Μεσσηνίας, στο αμφιθέατρο "Αλ. Κουνουνδούρος", στο Διοικητήριο, υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου "ΞαναρχίΖω". 

Σήμερα Σάββατο οι εργασίες ξεκινούν στις 9 το πρωί και μετά από ένα δίωρο διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι, θα συνεχιστούν έως τις 7 το βράδυ. 

Ομιλητές στην διημερίδα είναι οι: Γεωργία Καφίρη συντονίστρια διευθύντρια Παθολογοανατομικού Τμήματος ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", η οποία θα αναπτύξει το θέμα "Παθολογοανατομική ταξινόμηση". Αγγελος Χρονάς, ειδικευόμενος Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", με θέμα "Λήψη ιστορικού - Παράγοντες κινδύνου". Μαρία Λυμπέρη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Ελένη Ζωγράφου βιολόγος, με θέμα "Γονιδιακή συμμετοχή". Γιώργος Σκούντζος επιμελητής ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", με θέμα "Ο ρόλος της μαστογραφίας". Σπύρος Καββαδίας, συντονιστής διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", με θέμα "Αλλες απεικονιστικές τεχνικές". Βασιλική Οικονόμου κυτταρολόγος - επιμελήτρια Α' ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", με θέμα "Κυτταρολογική επιβεβαίωση". Γιώργος Ζωγράφος, καθηγητής Χειρουργικής -αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Ελάχιστα επεμβατική τεχνολογία". Γιάννης Φλέσσας, γενικός χειρουργός, επιμελητής Β' ΓΝΜ "Ελενα Βενιζέλου", με θέμα "Χειρουργική θεραπεία". Χάρις Σταμούλη επιστημονική συνεργάτης Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", με θέμα "Συναισθηματική υποστήριξη ασθενών με πρώιμο καρκίνο του μαστού".