Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 07:58

Κινήσεις για να στελεχωθεί με οδηγό το Κέντρο Υγείας Πύλου

Σε σειρά ενεργειών για την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πύλου σε επίπεδο οδηγών προχώρησε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Μετά την πρόσφατη ανάδειξη του θέματος από την “Ε” και από την επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο από τον διευθυντή του Κ.Υ. Πύλου Μιχάλη Ρεντούλη, όπως έγινε γνωστό ο κ. Καφαντάρης επικοινώνησε αρχικά με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την μετάθεση οδηγού σε χωριό των Ιωαννίνων (παρά την αρνητική εισήγηση), ζητώντας παράλληλα την άμεση αντικατάστασή του.

Ακολούθως ζήτησε εγγράφως τόσο από το υπουργείο Υγείας, όσο και από την 6η ΥΠΕ την άμεση κάλυψη της κενής θέσης του οδηγού ασθενοφόρου, όσο και  ενίσχυση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των περιφερειακών ιατρείων.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ενέκρινε την απασχόληση υπαλλήλων του δήμου για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Πύλου κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 78 του νόμου 4368/2016.

“Στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πύλου και επιθυμούμε την εξάλειψη των κενών στα θέματα Υγείας που δημιουργούνται από λανθασμένες εκτιμήσεις ατόμων ή και από τις λάθος πολιτικές του υπουργείου Υγείας” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος και συνεχίζει: “Ας μην αγνοούμε ότι, το παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο λειτουργεί στην Πύλο, δημιουργήθηκε ύστερα από προσωπικό αγώνα και διεκδικήσεις του δημάρχου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η συμβολή στη δημιουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου ήταν καθοριστική, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της διακομιδής των ιατρικών περιστατικών και επομένως την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών.  

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κάνει μια προσπάθεια να διατηρήσει και να ενισχύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του τόπου, επιλέγοντας να αποστασιοποιηθεί από μικροπολιτικές πρακτικές που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θ’ αποκομίσουν προσωπικά ή άλλα οφέλη”.