Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 20:41

Εκπαιδευτικό τριήμερο για μελισσοκόμους από το ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Εκπαιδευτικό τριήμερο για μελισσοκόμους από το ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Κυπαρισσίας

 

Ξεκίνησε χθες το ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό τριήμερο για επαγγελματίες μελισσοκόμους από το ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Κυπαρισσίας.

Οι μελισσοκόμοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βασιλοτροφία, την παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης, την εθνική και κοινοτική νομοθεσία (πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και τυποποίηση, εμπορία, προώθηση, σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων).

Εισηγητής στην εκπαίδευση είναι ο γεωπόνος Γεώργιος Γκόρας επίκουρος καθηγητής Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επισήμανε ότι η εκπαίδευση πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του ακροατηρίου και ότι στο ενδιαφέρον είναι πάντα οι ασθένειες όπως και η βασιλοτροφία. “Οι μελισσοκόμοι ως παραγωγοί και τυποποιητές έχουν μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε πως στόχος είναι οι μελισσοκόμοι να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και αντιλήψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχουν τα δύο κέντρα ΕΛΓΟ “Δήμητρα” της Τριφυλίας στον τομέα της ενημέρωσης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιάνναρη, δωρητή του χώρου για το ΕΛΓΟ Κυπαρισσίας.

Ο διευθυντής του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης επισήμανε ότι σε διάστημα 20 ημερών θα πραγματοποιηθούν 4 ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις, δύο στην Κυπαρισσία, μία στην Τρίπολη και μία στην Καλαμάτα. Μάλιστα είπε πως για πρώτη φορά φέτος έγινε διαχωρισμός ερασιτεχνών και επαγγελματιών μελισσοκόμων, ώστε να είναι πιο εύκολο το εκπαιδευτικό έργο.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER