Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 09:41

Λίγοι στη συγκέντρωση “μπλόκων” στη Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Λίγοι στη συγκέντρωση “μπλόκων” στη Μεσσήνη (βίντεο)

 

Τα πρώτα τρακτέρ μαζεύτηκαν χθες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνης από αγρότες - μέλη του τοπικού Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, που μετέχει στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, επικεντρώνοντας στη χαμηλή τιμή του ελαιολάδου για 2η συνεχόμενη χρονιά, επεσήμανε ότι διεκδικούν κυρίως “κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για αξιοπρεπή επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας”. Παρατήρησε ότι ζητούν, επίσης, “κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, από την κακοκαιρία, τις αρρώστιες και τις μεγάλες καταστροφές  από άγρια ζώα (αγριογούρουνα, τσακάλια) που δεν αποζημιώνονται (γάλα, ελιές - λάδι, βαμβάκι, όσπρια, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, αιγοπρόβατα κ.ά.)”.

Ο γραμματέας του συλλόγου και μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΠΠ Σπύρος Νικολόπουλος στάθηκε στο σημαντικό ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής και ζήτησε “να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και άμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα”.

Οι αγρότες - μέλη του συλλόγου της Μεσσήνης περιμένουν τις επόμενες ημέρες και τους συναδέλφους τους από το Χανδρινού και τους Γαργαλιάνους, για να εξετάσουν τη δυνατότητα μιας κοινής και δυναμικής κινητοποίησης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER