Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 09:00

Επίσκεψη Νίκα σε καρπουζοχώραφα της Τριφυλίας: Η νέα τεχνολογία στην υπηρεσία των καλλιεργητών

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Νίκα σε καρπουζοχώραφα της Τριφυλίας: Η νέα τεχνολογία στην υπηρεσία των καλλιεργητών

Στην καρδιά της αγροτικής παραγωγής που χτυπά αυτή την εποχή στα καρπουζοχώραφα της Τριφυλίας βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την περιοδεία που έκανε το Σάββατο στην Τριφυλία.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στην εξαγωγική μονάδα του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου στην περιοχή της Τερψιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από τον ίδιο όσο και από παραγωγούς για την πορεία των εξαγωγών.
Επίσης, ενημερώθηκε από τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Ψωμιάδη και Σταύρο Αλεξανδρή για μια πρωτοποριακή έρευνα που γίνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου και της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, για τη βέλτιστη διαχείριση του νερού άρδευσης στις καλλιέργειες, στο πλαίσιο της γεωργίας ακριβείας. Με σύγχρονους μετεωρολογικούς σταθμούς στο έδαφος αλλά και σε drone. στο οποίο μάλιστα έχουν προσαρμοστεί όργανα κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτές, γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δεδομένα, που σε συνδυασμό με δεδομένα από δορυφόρους μελετούν το στρεσάρισμα της καλλιέργειας σε υδατική καταπόνηση και προσδιορίζουν τις ανάγκες που έχουν οι καλλιέργειες σε άρδευση.
Η μελέτη αυτή γίνεται πιλοτικά σε καλλιέργειες καρπουζιού, ντομάτας και πατάτας. και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα γίνει στην περιοχή.


NEWSLETTER