Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 09:23

Ο ΕΛΓΑ έστειλε στο Δ. Καλαμάτας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών στις καλλιέργειες

Γράφτηκε από την
Ο ΕΛΓΑ έστειλε στο Δ. Καλαμάτας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών στις καλλιέργειες

Πίνακες με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, έφθασαν στο Δήμο Καλαμάτας από τον ΕΛΓΑ.
Οι πίνακες αφορούν εκτιμήσεις ζημιών από:
Καύσωνα στις 24 Αυγούστου στις καλλιέργειες παραγωγών των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμάτας, Ασπροχώματος, Αντικαλάμου, Ελαιοχωρίου. Βροχόπτωση στις 15 Σεπτεμβρίου στις καλλιέργειες παραγωγών των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντικαλάμου και Ασπροχώματος. Αγρια ζώα στις 3 Οκτωβρίου σε ζωικό κεφάλαιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχογείας.
Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Ιανουαρίου στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ Αγγελική Σταματελοπούλου στο Δήμο Καλαμάτας, στην οδό Παπατσώνη 4 και στους πίνακες ανακοινώσεων του κεντρικού Δημαρχείου (Αριστομένους 28), του ισογείου της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών (Παπατσώνη 4) και στα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 10 ημερών, προσκομίζοντας ταυτόχρονα αντίγραφο της δήλωσης καλλιέργειας - εκτροφής που υπέβαλε. Οσα πορίσματα αφορούν ποσοστά ζημιάς σε καλλιέργεια σύκων, οι παραγωγοί τους δεν μπορούν να υποβάλουν ένσταση, διότι τα αποτελέσματα είναι τελεσίδικα, μπορούν όμως μέσα στο ίδιο χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας, εάν έχει γίνει λάθος στα στοιχεία της δήλωσης.


NEWSLETTER