Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 08:33

Το ελαιοτριβείο Καφαντάρη εγκαινιάζει σήμερα ο Βορίδης

Γράφτηκε από την
Το ελαιοτριβείο Καφαντάρη εγκαινιάζει σήμερα ο Βορίδης

Το εκσυγχρονισμένο ελαιοτριβείο του Δημήτρη Καφαντάρη, γραμματέα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και πρώην δημάρχου Πύλου - Νέστορος, εγκαινιάζει σήμερα Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 5.30 μ.μ., στο Ρωμανού του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Η μονάδα που εκσυγχρονίστηκε, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε κατά 50% σε δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης ήταν 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, η σύγχρονη μονάδα ξεχωρίζει για τα μηχανήματά της και ειδικά για τον μαλακτήρα, που μειώνει το χρόνο της μάλαξης στα 15 λεπτά. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την ποιότητα του ελαιόλαδου, καθώς μεγιστοποιεί τις φαινόλες, ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα της μονάδας και εξυπηρετεί πιο γρήγορα τους παραγωγούς.

Καινοτόμο είναι και το πλυντήριο, αφού χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και βγαίνει τελείως το χώμα. Ο σπαστήρας έχει περιστρεφόμενο διάφραγμα, που οδηγεί στην αποφυγή γαλακτωμάτων στην ελαιοζύμη. Ακόμα, το παλετοφόρο κλαρκ που είναι ηλεκτρικό και τα φωτοβολταϊκά στη στέγη ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουν το περιβάλλον.

Η όλη παραγωγική διαδικασία στο σύγχρονο ελαιοτριβείο έχει πιστοποίηση ISO σε όλα τα στάδια.


NEWSLETTER