Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 17:15

Εγκρίθηκαν τα έργα άρδευσης στο Μιναγιώτικο φράγμα

Γράφτηκε από την
Εγκρίθηκαν τα έργα άρδευσης στο Μιναγιώτικο φράγμα

Δύο σημαντικά αρδευτικά έργα, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», συνολικού προϋπολογισμού 306,2 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά.

Τα δύο αρδευτικά έργα κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για τη στήριξη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους.

Πρόκειται για:

1. Την κατασκευή και λειτουργία αρδευτικών δικτύων στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας (164,2 εκατ. ευρώ).

2. Την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου και του αρδευτικού δικτύου σε περιοχές του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία (142 εκατ. ευρώ).

Συγκεκριμένα, το υφιστάμενο αρδευτικό σύστημα στον Ταυρωπό της Καρδίτσας, είναι κατεστραμμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της πρόσφατης θεομηνίας. Στον Δήμο Πύλου-Νέστορος θα καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων και θα αποκατασταθούν προβληματικά τμήματα υφιστάμενων αγροτικών οδών. Με τα δύο αυτά έργα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης και αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

«Ξεκινά η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου. Μέσω υλοποίησης του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», δρομολογούνται τα δύο πρώτα μεγάλα έργα που αφορούν στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και του Μιναγιώτικου Φράγματος», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και στήριξης της ελληνικής παραγωγής».

Στη σύσκεψη εκ μέρους του ΥπΑΑΤ, μετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος και ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER