Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 17:50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης για την τιμή της πατάτας και των αρνιών (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τιμή της πατάτας και των αρνιών διοργάνωσε σήμερα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρονται: "Με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευτεί και η παραγωγή να έχει περάσει από σαράντα κύματα λόγω των συνεχόμενων παγετών του Φλεβάρη και του Μάρτη, είναι μια κομβική χρονιά για τη συνέχεια της καλλιέργειας. Ήδη η τιμή του 0,55 ευρώ -από την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω!- δεν αναπληρώνει τα χαμένα εισοδήματα τόσων ετών και δεν εξασφαλίζει το κόστος της φετινής παραγωγής και την επιβίωση των οικογενειών μας. Την ίδια στιγμή που από εμάς την παίρνουν τζάμπα την πατάτα, στον λαό θα καταλήγει πάλι με τιμές χρυσάφι, πάνω του 1,20 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα αρνιά, σε μία από τις χειρότερες χρονιές που έχουν ζήσει οι κτηνοτρόφοι με τις ζωοτροφές στον Θεό και σε πολλές περιπτώσεις να παρουσιάζεται έλλειψη, οι μεσάζοντες εκμεταλλεύονται τον κόπο μας και το φτάνουν στο ράφι 2 και 3 φορές επάνω, αφού η τιμή ακουμπά ακόμη και τα 15 ευρώ το κιλό.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα αμολώντας τα παπαγαλάκια της να μας «διαφημίζουν» μέτρα για τους αγρότες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σταφίδας, που διατυμπάνιζαν παντού ότι θα μοιράσουν «αποζημιώσεις εισοδήματος», το υπουργείο εξήγγειλε 54 ευρώ/στρέμμα που σημαίνει 54 ευρώ στα 300 και 350 κιλά που κάνει ένα στρέμμα δηλαδή 0,18 - 0,15 ευρώ ανά κιλό, την ώρα που οι παραγωγοί έχουν πουλήσει με 0,50 - 0,80 ευρώ ή και ακραίες περιπτώσεις ακόμη και 0,10 ευρώ ανοιχτή, πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής. Σχεδιάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Θα μας βρουν μπροστά τους. Η απάντηση θα δοθεί μαζικά με την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας μέσα από τον αγροτικό σύλλογο. Τη Μ. Πέμπτη το πρωί στις 11 θα γίνει διαμαρτυρία στο κόμβο της Μεσσήνης".