Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 22:33

Καλαμάτα: Πάνω από 1.000 παραγωγοί επλήγησαν από την πρωτοχρονιάτικη ανεμοθύελλα

Γράφτηκε από τον

Μεγάλες είναι οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Καλαμάτας από την ανεμοθύελλα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στην Καλαμάτα, στη Θουρία, στα Αρφαρά και τον Αρι κατατέθηκαν γύρω στις 1.080 αιτήσεις από πληγέντες παραγωγούς. Οι ζημιές αφορούν κυρίως πτώσεις ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών (πορτοκαλιών, μανταρινιών), αλλά και καταστροφή σε κηπευτικά. Να τονίσουμε ότι σε αυτές τις αιτήσεις δεν περιλαμβάνονται τα δέντρα που ξεριζώθηκαν, τα οποία καλύπτονται από διαδικασίες ΠΣΕΑ.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσαν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ: Η Αγγελική Σταματελοπούλου στην Καλαμάτα, κατατέθηκαν 249 αιτήσεις, οι πιο πολλές από Καλαμάτα (77), Λέικα (57), Σπερχογεία (48), Ασπρόχωμα (36), Αντικάλαμο (21). Η Σία Κασκούτη στη Θουρία, υποβλήθηκαν 340 αιτήσεις. Ο Ηλίας Αργυράκης στα Αρφαρά, κατατέθηκαν γύρω στις 260 αιτήσεις. Η Μαρία Αλεβίζου στον Αρι, υποβλήθηκαν γύρω στις 230.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αναγγελία ζημιάς και η υποβολή δηλώσεων για ζημιές στην αγροτική παραγωγή, σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή, που προκάλεσε ο παγετός της περασμένης εβδομάδας σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Η υποβολή δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 22 Ιανουαρίου.

 

Γ.Σ.