Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 18:48

ΣΚΟΣ προς σταφιδοπαραγωγούς:"Μην βιαστείτε να πουλήσετε"

ΣΚΟΣ προς σταφιδοπαραγωγούς:"Μην βιαστείτε να πουλήσετε"

Να μην βιαστούν να πωλήσουν το προϊόν τους πριν διαμορφωθούν οι τιμές στην αγορά, καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς η διοίκηση της ΣΚΟΣ. 

Επισημαίνει πως υπάρχουν οι συνθήκες που προδιαθέτουν ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού κορινθιακής σταφίδας. Κι ενημερώνει τους παραγωγούς ότι «η ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. μέσα από τη λειτουργία του σταφιδεργοστασίου ιδιοκτησίας τους, στην Κορινθία, θα απευθυνθεί στις αγορές για πώληση σταφίδας».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρος Αντώνης Αντίοχος, η ΣΚΟΣ ενημερώνει ότι: «α) Η παραγωγή κορινθιακής σταφίδας της περιόδου 2015-2016 προβλέπεται μειωμένη κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. β) Δεν υπάρχουν υψηλά αποθέματα παλιάς σταφίδας, ώστε να δημιουργηθεί εμπλοκή στην εμπορία της φετινής σταφίδας. γ) Εμφανίζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους παραδοσιακούς πελάτες του εξωτερικού για αγορά σταφίδας. δ) Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και από την Αυστραλία μετά την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές σταφίδας». Εκτιμά πως «όλες αυτές οι συνθήκες μας προδιαθέτουν ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού κορινθιακής σταφίδας» και προσθέτει: «Ολοι οι κατά τόπους συνεταιρισμοί - μέλη μας θα συγκεντρώνουν σταφίδα για λογαριασμό των παραγωγών, με στόχο την στήριξη του εισοδήματός τους και την αποφυγή αισχροκέρδειας».

Η ΣΚΟΣ καλεί τους παραγωγούς «να παραδίδουν την σταφίδα τους στους συνεταιρισμούς τους για να διασφαλίσουν το προϊόν και το εισόδημά τους». Επίσης, πληροφορεί ότι «στα πλαίσια της έναρξης της νέας σεζόν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. κ. Αντώνιος Αντίοχος προτίθεται να επισκεφτεί σύντομα όλες τις περιοχές όπου παράγεται η κορινθιακή σταφίδα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους σταφιδοπαραγωγούς και να συζητήσει περαιτέρω για την προστασία και διασφάλιση του προϊόντος και της τιμής του». Και καταλήγει ότι «το συνεταιριστικό εργοστάσιο της εταιρείας "ΠΡΙΜΑΡΟΛΙ Α.Ε." στο Καίσαρι Κορινθίας βρίσκεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση διασφάλισης της τιμής».