Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 14:51

Άμεση έκκληση του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας να κλείσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου

Γράφτηκε από την
Άμεση έκκληση του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας να κλείσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου

Άμεση έκκληση να κλείσουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου απευθύνει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας.

Μετά από τηλεδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και την συμμετοχή εκπροσώπων, όλων των Εμπορικών Συλλόγων του νομούς αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφό προς τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους βουλευτές Μεσσηνίας και άλλους φορείς και "να γίνει γνωστό ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσουν άμεσα και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου" για αποτελεσματικότερη προστασία από τον κορονοϊό.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή: 

"Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Μετά από έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη / τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του συνόλου των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων του Νομού Μεσσηνίας, με σκοπό την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στη τοπική αγορά και τη λήψη αποφάσεων για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών από την έκθεση στον κίνδυνο της πανδημίας του Covid -19, ελήφθη ομόφωνα η παρακάτω πρόταση:

Λόγω της συνεχούς και ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού και βάσει των οδηγιών της Πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συνάθροισης των πολιτών, καθώς και την δύσκολη πραγματικότητα την οποία πλέον βιώνει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και οι εργαζόμενοι τους,

ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ αναστολή της λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων
 λιανικού εμπορίου του Νομού και της Χώρας εξαιρούμενων των καταστημάτων τροφίμων, super market και φαρμακείων, όπου και σε αυτά όμως θα πρέπει να εφαρμοστούν πιστότερα οι προβλεπόμενες διαδικασίες πρόληψης.

Μέριμνα όλων μας αυτή τη κρίσιμη στιγμή επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους να σεβαστούν τη κρισιμότητα της κατάστασης και να εναντιωθούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας.

Κύριοι Υπουργοί,
 είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε άμεσα από τη Πολιτεία επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μετά τιμής,


Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας


Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας  

Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης


Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων


Εμπορικός Σύλλογος Πύλου


Επαγγελματικός Σύλλογος Κορώνης


Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθώνης"


NEWSLETTER