Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 09:06

Αναστολή υποχρεώσεων επιχειρήσεων σε δήμους ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Αναστολή υποχρεώσεων επιχειρήσεων σε δήμους ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

 

Την αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τους δήμους της Μεσσηνίας ζητεί με επιστολή του προς τους 6 δημάρχους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Σε συνέχεια των ραγδαίων εξελίξεων και ενόψει των επικείμενων οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις των δήμων της Μεσσηνίας, των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και των μέτρων περιορισμού αυτού, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε περιθώριο στη δημιουργία οικονομικών αντίμετρων με σκοπό την μη επιβάρυνση των επιχειρήσεων με περαιτέρω μη διαχειρίσιμα βάρη. Ζητούμε την προσωρινή απαλλαγή από επιβαρύνσεις επί των χρήσεων, όταν αυτές δεν υφίστανται συνέπεια της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως το τέλος των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και πάγωμα όλων των δημοτικών τελών επιχειρήσεων για τουλάχιστον 6 μήνες, έτσι ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα των επιτηδευματιών για να αντεπεξέλθουν τις πιο δύσκολες καταστάσεις που ήδη βιώνουν. Επιπλέον στην απολύμανση, που ο κάθε δήμος ήδη διενεργεί σε κοινόχρηστους χώρους, να δοθεί προτεραιότητα στα σημεία, όπου θα παραμείνουν ανοικτά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως φαρμακεία, super market και καταστήματα τροφίμων.

Κυρία και κύριοι δήμαρχοι, βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε άμεσα από την Πολιτεία επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή τη δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών”.


NEWSLETTER