Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 14:47

Καλαμάτα: Εκτεταμένη πεζοδρόμηση προτείνει ο Δημήτρης Μανιάτης

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Εκτεταμένη πεζοδρόμηση προτείνει ο Δημήτρης Μανιάτης

Την πεζοδρόμηση του κέντρου της Καλαμάτας, από τη Νέδοντος μέχρι την Αναγνωσταρά και το Ιστορικό Κέντρο, προτείνει ο Δημήτρης Μανιάτης, τουριστικός πράκτορας και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Με αφορμή την ταλαιπωρία των επαγγελματιών της οδού Ιατροπούλου, από το έργο της πεζοδρόμησης που αφορά και τον ίδιο, ο κ. Μανιάτης παρατήρησε ότι “θα πρέπει να γίνει πεζοδρόμηση σ’ όλο αυτό το τμήμα” και σημείωσε: “Δεν χρειάζεται να γίνουν οι ίδιες διαδικασίες όπως έγιναν στην Ιατροπούλου. Μπορεί να γίνει πολύ πιο απλά, με γρήγορα βήματα, μπορεί να γίνει πιλοτικά χωρίς καμία επέμβαση”.

Επεσήμανε ότι η εκτεταμένη αυτή πεζοδρόμηση στο κέντρο “θα δώσει τη δυνατότητα η πόλη να έχει ένα open mall μεγάλο, θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν επαγγέλματα και να υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο καθένας είτε ηλικιωμένος, είτε οικογένεια με παιδιά, θα μπορεί να κάνει και τη βόλτα του και θα μπορεί να ψωνίζει από όλα τα μαγαζιά, τα οποία θα ανοίξουν, εφόσον θα γίνει η πεζοδρόμηση όλης αυτής της περιοχής”.

Ο Δ. Μανιάτης, αφού επανέλαβε ότι “είναι πολύ σημαντικό κομμάτι”, διευκρίνισε πως “θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, γιατί όλες οι πόλεις και στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα της πεζοδρόμησης. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κέντρου της πόλης που συνδέεται και με την παλιά πόλη και θα δημιουργήσει μεγάλη επισκεψιμότητα στα μαγαζιά και ανάπτυξη”.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πεζοδρόμηση του κέντρου έχει ζητήσει και το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας, με εισήγηση της αντιπροέδρου Κατερίνας Μπάμπαλη, στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά: “Θεωρούμε ότι μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω η πεζοδρόμηση της οδού Αριστομένους από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας (οδός Κροντήρη) έως τη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου - Φραντζή. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για όλη τη Σιδ. Σταθμού”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER