Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 17:05

Βραβεία στην «Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι»

Γράφτηκε από την

Συνεχείς είναι οι βραβεύσεις, σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, εδώ και 9 χρόνια, των τυριών της επιχείρησης «Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι» ΑΒΕΕΤ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το 2007 μέχρι σήμερα, τα τυροκομικά προϊόντα της εν λόγω επιχείρησης έχουν εκτεθεί σε 5 πανελλήνιους διαγωνισμούς, ποιότητας και γεύσης και έχουν λάβει τα εξής βραβεία:

«Ετος 2007, στο φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού, που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η γραβιέρα μας απέσπασε το χάλκινο βραβείο.

Ετος 2009, στον ίδιο ως άνω διαγωνισμό, η γραβιέρα μας πάλι, απέσπασε το αργυρό βραβείο.

Ετος 2011, στον ίδιο ως άνω διαγωνισμό (λάμβανε χώρα ανά 2 έτη), η σφέλα μας απέσπασε το χρυσό βραβείο και η γραβιέρα μας το αργυρό.

Το ίδιο έτος 2011, στον διαγωνισμό Flavor and Taste 2011, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η φέτα μας απέσπασε χάλκινο βραβείο.

Τέλος, στον φετινό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση Dairy Expo 2016, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου Περρωτής, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας έμπειρων καθηγητών, τα τυροκομικά μας προϊόντα απέσπασαν τα κάτωθι βραβεία: α) Φέτα ΠΟΠ, χρυσό, β) Γίδινο τυρί, χρυσό, γ) Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας, χρυσό, δ) Σφέλα ΠΟΠ, αργυρό, ε) Γραβιέρα Μεσσηνίας, χάλκινο, στ) Μυτζήθρα Μεσσηνίας ξερή, χάλκινο».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση της «Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι» ΑΒΕΕΤ επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός, τα τυροκομικά μας προϊόντα να βραβεύονται σε κάθε συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης. Αυτό οφείλεται, ασφαλώς, στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που εφαρμόζουμε, απαρεγκλίτως από το 1950 μέχρι σήμερα και φυσικά στην ποιότητα του γάλακτος και των σύγχρονων εγκαταστάσεων».