Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 09:29

Η Costa Navarino στο χρηματιστήριο

Γράφτηκε από την
Η Costa Navarino στο χρηματιστήριο

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο το φθινόπωρο εξετάζει η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. που διαχειρίζεται την τουριστική επένδυση της Costa Navarino.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα", στο οποίο τονίζεται ότι: “Υστερα από μία δεκαετία πρωτοφανούς σε διάρκεια και ένταση ύφεσης, η οποία οδήγησε μεταξύ άλλων 141 εταιρείες στην έξοδο από το χρηματιστήριο της Αθήνας, τέσσερις σημαντικές εταιρείες του ελληνικού επιχειρείν προετοιμάζουν την είσοδό τους στο ΧΑ, κάτι που αποτελεί καλό νέο για την ελληνική κεφαλαιαγορά, το οικοσύστημα της οποίας δείχνει να επανακάμπτει. Συγκεκριμένα προετοιμάζεται η επιστροφή της Chipita τον Ιούνιο, που στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ, της Costa Navarino, της Sunlight του Ομίλου Olympia και η έκπληξη της Arclif Group”.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης: “Η Costa Navarino, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μετατρέπεται σταδιακά σε παγκόσμιο προορισμό γκολφ υψηλών αξιώσεων. «Σύμμαχος» στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας είναι ο Ομιλος Olayan, ένας από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Ομιλος Olayan εισήλθε το 2014 στην Costa Navarino ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος, με καθέναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Στα άμεσα σχέδια της Costa Navarino, της οποίας ηγείται ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων και δύο signature γηπέδων γκολφ (ένα 36 οπών και ένα 18 οπών), καθώς και υψηλής ποιότητας ακινήτων προς πώληση. Η δεύτερη φάση επέκτασης της Costa Navarino είναι προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση κατασκευής παραθαλάσσιων υπερπολυτελών κατοικιών Navarino Residences. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, το συγκρότημα της Costa Navarino έχει λειτουργήσει ως καταλύτης, σπρώχνοντας πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω όλη την περιοχή”.


NEWSLETTER