Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 07:52

Μεσσηνία: Πέντε νέα βραβεία για τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” (φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Πέντε νέα βραβεία για τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” (φωτογραφίες)

 

Πέντε νέα βραβεία κέρδισαν τα τυροκομικά προϊόντα της καταξιωμένης Μεσσηνιακής εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, τα προϊόντα κάθε χρόνο τιμώνται με ανώτερες διακρίσεις. Φέτος, για το 2018, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Taste Olymp Awards» που έγινε στις 26 και 27 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Wyndham Grand Athens”, ο οποίος γίνεται με την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, τα τυριά Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” απέσπασαν: Ασημένιο Βραβείο για τη φέτα,  Ασημένιο Βραβείο για τη σφέλα ΠΟΠ, Ασημένιο Βραβείο για την ξηρή μυζήθρα, Χάλκινο Βραβείο για τη γραβιέρα Μεσσηνίας,  Χάλκινο Βραβείο για το κεφαλοτύρι Μεσσηνίας.

Σε σύνολο 8 διαγωνισμών, τα τελευταία χρόνια, τα τυριά έχουν αποσπάσει συνολικά 19 βραβεία (5 χρυσά, 8 ασημένια, 6 χάλκινα), γεγονός που οφείλεται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, ο οποίος τηρείται απαρέγκλιτα από το 1950 μέχρι σήμερα. Τα είδη φτιάχνονται με την καλύτερη ποιότητα γάλακτος, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.