Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 16:08

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο “Υiamas gastro bar”

Γράφτηκε από την
Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο “Υiamas gastro bar”

Το “Yiamas” του “Elite City Resort”, πιστό στα γαστρονομικά “ραντεβού” που καθιέρωσε ως θεσμό, παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά βραδιές σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας αναδεικνύοντας περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις.

O σεφ Δημήτρης Καρράς που εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται στο “Υiamas gastro bar” και στηρίζει τις θεματικές γαστρονομικές βραδιές από την 1η στιγμή, υποδέχεται στην κουζίνα του την καλεσμένη Μεσσήνια σεφ Γεωργία Κουτσούκου.

Μέσα από 4 βραδιές, 2 τοπικοί οινοπαραγωγοί θα παραστούν και θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, θα γίνουν 2 αφιερώματα σε διαφορετικούς μεσσηνιακούς γεωγραφικούς προορισμούς και θα αναδειχθούν τουλάχιστον 12 συνεργαζόμενοι τοπικοί παραγωγοί, όπως οι “Inomessiniaki Winery”, “Οινοποιία Ψαρούλης”, “Β. Σιαμπής και Σία ΟΕ”, “Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ”, ”Ποτοποιία Κωστέα”, “Αρτοποιία Σείριος Καίσαρης”, κρεοπωλείο “Αφοί Κουταβά Απ.”, κρεοπωλείο “Φάρμα Κατσίρα”, “Οικονομάκος Ο.Ε. Ελληνικά Παραδοσιακά Τοπικά Είδη και Προϊόντα”, “Agrovim S.A”, “Agrexpo S.A”, “Αφοί Λάμπου Α.Ε.” και άλλοι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Παρασκευή 19 Ιουλίου βραδιά με μενού οινογνωσίας και 4 ετικέτες από την “Inomessiniaki Winnery” και το “Mati Fortuna”.

- Τετάρτη 31 Ιουλίου βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και τη Μάνη.

- Δευτέρα 19 Αυγούστου βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την “Οινοποιία Ψαρούλη”.

- Παρασκευή 30 Αυγούστου βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή 19 Ιουλίου, το μενού που θα συνοδεύσει την παρουσίαση του “Mati Fortuna” είναι το εξής: γεμιστό ψωμάκι “με τις γεύσεις της παράδοσης”, αχλάδι γεμιστό με μυζήθρα ανάλατη, σύγκλινο, σάλτσα μελιού και δεντρολίβανο, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με γέμιση από παραδοσιακό λουκάνικο Μεσσηνίας με πορτοκάλι, μελιτζάνες, και πιπεριές, τσιζκέικ με βάση από σιμιγδαλένιο χαλβά, σάλτσα από φράουλες και πορτοκάλι, κρέμα μεσσηνιακών τυριών. Το μενού κάθε βραδιάς θα περιλαμβάνει 4 πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας και θα έχει την ενδεικτική τιμή των 29 ευρώ. Λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων (έως 80) η κράτηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διεξαγωγή της βραδιάς.

Η Μεσσήνια καλεσμένη σεφ Γεωργία Κουτσούκου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ο πατέρας της ήταν ναυτικός και ο παππούς της είχε κρεοπωλείο στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Μεγαλώνοντας ουσιαστικά μέσα στις μυρωδιές της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας, η μαγειρική αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της από την παιδική ηλικία. Σπούδασε διερμηνεία - μετάφραση, έκανε εξειδικευμένες σπουδές στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε όμως να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Διδάσκει στο ΙΕΚ “Πράξις”. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή κυρίως μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες… Αλλωστε, “η κουζίνα είναι μνήμη” όπως λέει η ίδια.

Για κρατήσεις: 27210 22434 , https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.

 

 


NEWSLETTER