Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 11:55

Μεσσηνία: Οκτώ νέα βραβεία για τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι”

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Οκτώ νέα βραβεία για τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι”

Εχοντας πάθος και μεράκι για την παραγωγή των προϊόντων της η «Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι» πέτυχε 8 νέες διακρίσεις καθώς κέρδισε 2 παγκόσµια βραβεία αλλά και 6 Πανελλήνια. Από το 2007 μέχρι σήμερα, τα προϊόντα της επιχείρησης κάθε χρόνο τιμώνται με ανώτερες διακρίσεις, αποδεικνύοντας την σταθερή ανοδική της πορεία στον χώρο της τυροκομίας.

Φέτος, το International Taste Institute με έδρα το Βέλγιο, ο ηγέτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και πιστοποιήσεων "Γεύσης 2019" από χιλιάδες τρόφιμα και ποτά από σχεδόν 100 χώρες.

Σχεδόν 200 μεγάλου κύρους βραβευμένοι Σεφ και Σομελιέ συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ένα αντικειμενικό και επαγγελματικό feedback σε παραγωγούς πάνω στη γεύση των προϊόντων τους, δοκιμάζοντας σε τυφλές δοκιμές προϊόντα των παραγωγών. Οσα έλαβαν υψηλές γευστικές βαθμολογίες κέρδισαν το «Superior Taste Award».

Τα προϊόντα «Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι» απέσπασαν έτσι τα ακόλουθα βραβεία: "φέτα ΠΟΠ - 2 αστέρια Superior Taste Award" και "γραβιέρα Μεσσηνίας - 1 αστέρι Superior Taste Award".

Επίσης, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Taste Olymp Awards» που έγινε στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιουνίου με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, τα τυροκομικά προϊόντα της ίδιας επιχείρησης απέσπασαν τα βραβεία: "φέτα ΠΟΠ - ασημένιο", "σφέλα ΠΟΠ - ασημένιο", "μυζήθρα Μεσσηνίας ξερή - χάλκινο", "γραβιέρα Μεσσηνίας - χάλκινο", "κεφαλοτύρι Μεσσηνίας - ασημένιο" και "γίδινο τυρί - χρυσό".

Να θυμίσουμε πως από το 2007 μέχρι σήμερα, τα τυροκομικά προϊόντα της εν λόγω επιχείρησης έχουν εκτεθεί σε εννέα πανελλήνιους διαγωνισμούς, ποιότητας και γεύσης.

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανά 2 έτη, το 2007, η γραβιέρα απέσπασε το χάλκινο βραβείο. Το 2009, η γραβιέρα απέσπασε το αργυρό βραβείο. Το 2011 η σφέλα απέσπασε χρυσό βραβείο και η γραβιέρα το αργυρό. Το 2011, στο διαγωνισμό Flavor & Taste 2011, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η φέτα απέσπασε χάλκινο βραβείο. Το 2012 στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το ΒΗΜΑ Gourmet η σφέλα κατέκτησε χρυσό βραβείο που την κατέταξε στα 100 καλύτερα gourmet προϊόντα διάφορων ειδών από όλη την Ελλάδα. To 2016 στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση Dairy Expo 2016, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας έμπειρων καθηγητών, τα τυροκομικά προϊόντα απέσπασαν τα βραβεία: "φέτα ΠΟΠ - χρυσό", " σφέλα ΠΟΠ - αργυρό", "γίδινο τυρί - χρυσό", "γραβιέρα Μεσσηνίας - χάλκινο", " κεφαλοτύρι Μεσσηνίας - χρυσό" και "μυζήθρα Μεσσηνίας ξερή - χάλκινο".

Το 2018, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Taste Olymp Awards» ο οποίος γίνεται με την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, τα προϊόντα της επιχείρησης κέρδισαν τα βραβεία: "φέτα ΠΟΠ - ασημένιο", "γραβιέρα Μεσσηνίας - χάλκινο", "σφέλα ΠΟΠ - ασημένιο", "κεφαλοτύρι Μεσσηνίας - χάλκινο" και "ξερή μυζήθρα - ασημένιο".

Το ίδιο έτος στο διαγωνισμό που έγινε στην έκθεση Dairy Expo 2018, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας Awards έμπειρων καθηγητών, τα προϊόντα απέσπασαν τα βραβεία: "φέτα ΠΟΠ - ασημένιο", "γίδινο τυρί - χρυσό", "σφέλα ΠΟΠ - χάλκινο", "μυζήθρα Μεσσηνίας ξερή - χρυσό".

Σε σύνολο 11 διαγωνισμών, τα τελευταία χρόνια, τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” έχουν αποσπάσει συνολικά 31 βραβεία (2 Superior Taste Award, 8 Χρυσά, 12 Ασημένια, 9 Χάλκινα), γεγονός που οφείλεται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής ο οποίος τηρείται απαρέγκλιτα από από το 1950 μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα είδη φτιάχνονται με την καλύτερη ποιότητα γάλακτος, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

 


NEWSLETTER