Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 10:41

Πετροχώρι: Ζημιά στις “Ammothines” από την άδεια μουσικής

Γράφτηκε από τον
Πετροχώρι: Ζημιά στις “Ammothines” από την άδεια μουσικής


Να μη δώσει παράταση ωραρίου για τη μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, αποφάσισε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ρωμανού, με ψήφους 3-2.


Η απόφαση αυτή προκαλεί προβλήματα σε καταστήματα της περιοχής που έχει τουριστικό ενδιαφέρον και προσελκύει κόσμο το καλοκαίρι, και κυρίως στο κατάστημα “Ammothines” στο Πετροχώρι.
Ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Παυλόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη οικονομική και ηθική ζημιά, παρατήρησε πως “λειτουργούμε με κανόνες, έχουμε χώρο” κι επεσήμανε ότι “σε όλα τα άλλα μέρη του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχει δοθεί παράταση για τη μουσική”. Υπενθύμισε πως “αυτό γινόταν κάθε χρόνο”, αλλά σημείωσε με απογοήτευση ότι “στην περιοχή μας δεν θα ισχύσει. Οταν έχω παράταση, αν παρανομήσω με τη μουσική, υπάρχουν κυρώσεις. Σήμερα έχω γάμο, υπάρχει πρόβλημα, τι θα κάνω. Εχω αυτό το μαγαζί 9 χρόνια και γενικά μαγαζιά 30 χρόνια”.
Οπως ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αρχή, η αρμοδιότητα πλέον για την παράταση στο ωράριο μουσικής ανήκει στο Κοινοτικό Συμβούλιο, και στο Ρωμανού η απόφαση ήταν αρνητική. Μας επιβεβαίωσε ότι σε άλλες περιοχές του δήμου οι αποφάσεις είναι θετικές κι εκφράστηκε προβληματισμός, γιατί υπάρχει αποσπασματικότητα και αδικία.
Από τη δημοτική αρχή μας επισημάνθηκε πως πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για ενιαία αντιμετώπιση σ’ ένα δήμο.
Τέλος, μας αναφέρθηκε ότι άλλα μαγαζιά ενοχλούν με τη μουσική και άλλα όχι, καθώς αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την ένταση της μουσικής, αλλά και από ποιον έχεις γείτονα και τι σχέσεις έχεις μαζί του.
Γ.Σ.


NEWSLETTER