Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 20:09

Επαναλειτουργία των μικρών επιχειρήσεων ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Την επαναλειτουργία των μικρών επιχειρήσεων με όρους λειτουργίας των υπολοίπων καταστημάτων που λειτουργούν, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ενώνοντας τη φωνή με άλλους εμπορικούς συλλόγους της χώρας.

Μάλιστα συμμετέχει και προωθεί το ηλεκτρονικό ψήφισμα για τη συγκέντρωση υπογραφών, το οποίο απευθύνεται στον πρωθυπουργό.
Σε αυτό αναφέρεται: «Ζητάμε την επαναλειτουργία των μικρών επιχειρήσεων με όρους λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, των βιβλιοπωλείων και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας: Δηλαδή, είσοδος του καταναλωτή στο κατάστημα -ώστε να επιλέξει αυτό που θέλει-, ένα άτομο ανά 15-20 τ.μ., πληρωμή με όποιον τρόπο επιθυμεί ο πελάτης.
Οι μικρές επιχειρήσεις ουδέποτε αποτέλεσαν εστία μετάδοσης του ιού, όπως φάνηκε και από τη θερινή τους λειτουργία. Στα καταστήματά μας τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 όπως ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν κατά γενική ομολογία τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οδηγούνται με τη μέθοδο του click away σε οριστικό κλείσιμο, κάτι που θα εκτινάξει την ανεργία σε τρομακτικά ύψη και θα οδηγήσει συνεπώς στην κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές επιχειρήσεις, συνεπώς η επαναλειτουργία τους αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών».