Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 11:30

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας: “Είμαστε στοχοποιημένοι οι έμποροι” (βίντεο)

 

“Είμαστε στοχοποιημένοι οι έμποροι”, επεσήμανε σε δηλώσεις της χθες η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, διαμαρτυρόμενη για την παράταση του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Χθες που αν τα πράγματα ήταν κανονικά, θα υπήρχε η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, σημείωσε ότι “έχουμε φθάσει στον πάτο. Η 10ετής οικονομική κρίση μας εξάντλησε και η πανδημία μας ισοπεδώνει” και τόνισε πως “έχουμε εξαντλήσει τα οικονομικά μας και το ψυχολογικό μας αποθεματικό. Θα έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και λουκέτα”.

Η κ. Ψηλάκη ανέφερε πως “είχαμε προετοιμαστεί να ανοίξουμε με click in shop, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας” και παρατήρησε ότι “είναι άδικο να κλείσει το λιανεμπόριο”. Εκανε λόγο για άδικο και αθέμιτο ανταγωνισμό εναντίον του στεγασμένου λιανεμπορίου, αναφέροντας πως “πλουτίζουν και κάνουν εκπτώσεις αυτοί που λειτουργούσαν με τηλεπωλήσεις”. Δήλωσε ότι “αισθανόμαστε οργή, γιατί υπήρξε το δίλημμα αν θα ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο” και ζήτησε “να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης για να παίρνει αποφάσεις για μας”.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είπε ότι “είμαστε ένας κλάδος που δεν διασπείρει τον κορονοϊό” και πρόσθεσε πως “είναι ελάχιστα τα κρούσματα στην Πελοπόννησο, θα μπορούσε να δουλέψει περιφερειακά το click in shop”. Ενημέρωσε ότι “είχαμε τηλεδιάσκεψη με την Ομοσπονδία μας, μετείχαν βουλευτές και αντιπεριφερειάρχες” και ανέφερε πως “μας συμπαρίστανται, αλλά επί της ουσίας δεν βλέπουμε τίποτα”.

Κλείνοντας, διαμαρτυρήθηκε ότι “στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη επιστρεπτέα προκαταβολή πήραμε ψίχουλα, 1.000 και 2.000 ευρώ, ενώ κάποιοι πήραν 500.000 ευρώ” και κατέληξε: “Στην 10ετή κρίση βγήκαν χαμένες οι μικρές επιχειρήσεις και συνεχίζεται το κακό. Με την πέμπτη που θα συμψηφιστεί με την τέταρτη, δεν θα πάρουμε τίποτα. Οι λογιστές της ΕΣΕΕ έχουν ενημερωθεί και προσπαθούν μήπως και αντιστρέψουν το αποτέλεσμα”.

Γ.Σ.