Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 21:37

“Dairy Expo 2020”: Έξι βραβεία κέρδισε η Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ

Γράφτηκε από την

 

Την τρίτη μεγάλη διάκριση (6 βραβεία) για το 2020 κέρδισε η Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ και τα προϊόντα της.

την 3η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών “Dairy Expo 2020” που οργανώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου “Περρωτής” της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας έμπειρων καθηγητών, τα μεσσηνιακά τυροκομικά προϊόντα απέσπασαν τα εξής βραβεία: Φέτα Π.Ο.Π. - χάλκινο, Σφέλα Π.Ο.Π. - αργυρό, Γίδινο τυρί - αργυρό, Γραβιέρα Μεσσηνίας - χρυσό, Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας - χάλκινο, Ξερή μυζήθρα Μεσσηνίας - χρυσό.  

Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο ο διαγωνισμός των Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης και Ποιότητας “Mediterranean Taste Awards 2020”, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη, γνωστοποίηση και διάδοση της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που προέρχονται από τη Μεσόγειο, όπου τα προϊόντα της Τυροκομικής Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ απέσπασαν άλλα 6 βραβεία. Ακολούθησε το Μάιο η πιστοποίηση όλων των προϊόντων με το "Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση της Ελλάδος 2020 και 2021" (Authenitic taste of Greece 2020 - 2021 - Gold award) που την καθιερώνουν ως “πρέσβειρα” της αυθεντικής ελληνικής γεύσης παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση της Τυροκομικής Μεσσήνης αναφέρει: “Είναι προφανές ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τυροκομικά μας προϊόντα βραβεύονται σε κάθε συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης, καθώς σε σύνολο 15 διαγωνισμών έχουν αποσπάσει συνολικά 45 βραβεία (2 Superior Taste Award, 14 χρυσά, 18 ασημένια, 11 χάλκινα). Αυτό οφείλεται ασφαλώς στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που εφαρμόζουμε απαρεγκλίτως από το 1950 μέχρι σήμερα και φυσικά, στην ποιότητα του γάλακτος και των σύγχρονων εγκαταστάσεων. Συνεχίζουμε δυναμικά με μεράκι και όρεξη, όπως κάνουμε κάθε χρόνο από το 1950, το πρώτο μας έτος τυροκόμησης, έως σήμερα”!