Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 09:04

Ελπίδες για καλύτερη συνέχεια από τους έμπορους της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ελπίδες για καλύτερη συνέχεια από τους έμπορους της Καλαμάτας (βίντεο)

Ρολά σήκωσαν τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας τη Δευτέρα για να υποδεχθούν πελάτες ξανά μετά από τρεις ολόκληρους μήνες στο εσωτερικό τους και να τους εξυπηρετήσουν.

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές βγαίνουν από νωρίς το πρωί στους δρόμους έχοντας στείλει το απαραίτητο sms ή συμπληρώνοντας τη σχετική βεβαίωση, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους. Το άνοιγμα της αγοράς έγινε με εκπτώσεις από 20% έως 60% σε όλα τα καταστήματα, γεγονός που προκαλεί ορισμένες φορές ουρές. Αν και δεν θα υπάρχει πλέον ραντεβού καταστηματάρχη με πελάτη, οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους χρονικούς περιορισμούς για τις μετακινήσεις τους. Oπως είπαν καταστηματάρχες στην «Ε», το άνοιγμα, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε ικανοποιητική ανταπόκριση από το κοινό, δίνοντας ελπίδες για το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκαν και στη μέθοδο του click away την οποία εφάρμοσαν στην εορταστική περίοδο.

 

Νεκτάριος Τριανταφυλλόπουλος: Ευελπιστούμε το άνοιγμα της αγοράς να είναι πλέον οριστικό ώστε να μην έχουμε αυτό το «άνοιξε – κλείσε» μιας και είναι πολύ κουραστικό, όχι μόνο για τη δουλειά μας αλλά και για τη ψυχολογία μας. Θέλουμε επιτέλους να μπούμε σε μια σειρά. Η κίνηση είναι ικανοποιητική, ο κόσμος δείχνει πως θέλει να κάνει τα ψώνια του, ενώ ορισμένοι έκαναν τις αλλαγές τους από τα Χριστούγεννα λόγω του click away. Το καταναλωτικό κοινό αγοράζει απ’ όλα τα είδη, από μπουφάν μέχρι παντελόνια, ρούχα δηλαδή που δεν μπορούσαμε να τα δώσουμε με την «παράδοση εκτός». Το click away δεν ήταν το ιδανικό σενάριο εν μέσω του Δεκέμβρη, καθώς είναι ένας δυνατός μήνας για μας, αλλά από το μηδέν του απόλυτου κλεισίματος μας έδωσε έστω μια μικρή ώθηση.

 

Νίκος Βερράρος: Η αγοραστική κίνηση είναι ενθαρρυντική παρότι ο καιρός είναι ψυχρός και ο κόσμος γι’ αυτό το λόγο είναι μαζεμένος. Περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ανέβει η θερμοκρασία και έτσι να αυξηθεί και η κίνηση στην  αγορά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις γιορτές η δουλειά ήταν ελάχιστη. Σίγουρα το click away μας έδωσε μια ώθηση, όμως δεν έσωσε την κατάσταση στον τζίρο μας. Αν ανοίξουν οι νομοί και μπορέσει να έρθει κόσμος από την επαρχία που παραδοσιακά ψωνίζει στην Καλαμάτα, ίσως το οικονομικό κλίμα μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο.

 

Παναγιώτης Κατσίποδας: Οι πρώτες μέρες έχουν δείξει ένα καλό μήνυμα, πως ο κόσμος «διψάει» να κάνει τις αγορές του γιατί προφανώς έχει μείνει πίσω στα ψώνια του. Ο εγκλεισμός σίγουρα έχει επιφέρει στερήσεις, προβλήματα, και λίγο πολύ, κακά τα ψέματα, τα ψώνια αποτελούν μια «θεραπεία» στην εποχή που ζούμε. Πιστεύω πως η αγορά θα κάνει τη σωστή επανεκκίνηση ούτως ώστε ο εμπορικός κόσμος να καλύψει το χαμένο έδαφος του προηγούμενου χρόνου που ήταν πολύ δύσκολος. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει μάθει να μπαίνει σε ένα μαγαζί και να μιλάει με το προσωπικό. Δεν μπορεί να φύγει εύκολα από αυτή την κουλτούρα, οπότε η μέθοδος του click away που ακολουθήσαμε στις γιορτές δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Εχουμε ηλικιωμένο πληθυσμό ως χώρα, οπότε δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα αυτή τη διαδικασία, ενώ υπάρχει μια άρνηση και από το νέο κόσμο καθώς είμαστε λίγο καχύποπτοι στο DNA μας. 

Τ.Αν.


NEWSLETTER