Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 17:53

Στον πάγο οι πωλήσεις αποκριάτικων ειδών

Γράφτηκε από την
Στον πάγο οι πωλήσεις αποκριάτικων ειδών

 

Με το βλέμμα στην καλοκαιρινή σεζόν είναι τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών ειδών, καθώς το Καρναβάλι και το Πάσχα φαίνεται πως θα γιορταστούν και φέτος «τυπικά», λόγω των μέτρων και των περιορισμών κατά της πανδημίας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, στις βιτρίνες των καταστημάτων της Καλαμάτας οι ληστές από το Casa de Papel, η Frozen, ο Tζόκερ και οι πριγκίπισσες θα είχαν πάρει τις θέσεις τους, περιμένοντας να ντύσουν τους επίδοξους καρναβαλιστές. Οι πελάτες ωστόσο φέτος δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αγοράσουν έστω και κάτι συμβολικό για τις μέρες της αποκριάς, με τους ιδιοκτήτες των εποχικών καταστημάτων να γίνονται μάρτυρες και φέτος της σκληρής πραγματικότητας του κορονοϊού, μιας και για δεύτερη συνεχή χρονιά τα εποχικά αυτά είδη μπήκαν στον «πάγο».

ΠΤΩΣΗ 90%
«Η πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με πρόπερσι αγγίζει το 90%, καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο έτος που δεν θα πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις σε δήμους, γιορτές και πάρτι στα σχολεία και στα νυχτερινά μαγαζιά» δήλωσε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “Λιανός”, στην οδό Αρτέμιδος.
«Φέτος όποιος θέλει καρναβαλικά είδη μπορεί να τα προμηθευτεί από τη σελίδα μας στο διαδίκτυο. Μέσα από την παραγγελία μπορεί να τα παραλάβει κανείς στο χώρο του είτε από το κατάστημα μας κατόπιν ραντεβού» ανέφερε σχετικά με τον τρόπο παραγγελίας, τονίζοντας στη συνέχεια πως το κατάστημα κινείται ήδη σε καλοκαιρινό διάκοσμο, καθώς το Πάσχα δεν αναμένεται να γιορταστεί για μια ακόμα χρονιά υπό φυσιολογικές συνθήκες. «Μετά από ένα χρόνο στα πλαίσια της πανδημίας, έχουμε καταλάβει πως μόνο οι καλοκαιρινοί μήνες μπορούν και εξασφαλίζουν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Για το λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει στον αντίστοιχο διάκοσμο στο χώρο μας, αφού φαντάζει δύσκολο -παρότι είναι στις αρχές Μαΐου- το Πάσχα να θυμίσει κάτι από τις προ-Covid εποχές» σχολίασε.

ΝΩΘΡΗ «ΑΝΑΣΑ» ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
«Η μόνη περίοδος που μπορούμε να πούμε πως δουλέψαμε λίγο ήταν αυτή των Χριστουγέννων. Ουσιαστικά ήταν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, όταν το αγοραστικό κοινό έσπευσε να στολίσει ανάλογα το σπίτι του. Κατά τα άλλα, η κίνηση ήταν νωθρή μέχρι την Πρωτοχρονιά, γεγονός που δεν μπορεί να μας κάνει να πούμε πως κάποια σεζόν μας βοήθησε απόλυτα οικονομικά» επισήμανε.
Τ.Αν.


NEWSLETTER